Rămâi conectat

Cultură Educație

TELEȘCOALA va reîncepe luni cu pregătirea pentru Bacalaureatul din toamnă. Programul și materiile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Materiile de exament pentru clasa a XII-a sunt predate de către profesori experimentaţi, pe baza manualelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, potrivit TVR.

„De luni, 27 iulie 2020, reîncepe Teleșcoala”, anunță Televiziunea Română pe pagina oficială a programului de lecții televizate. Vor fi doar ședințe de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, deci pentru absolvenții de clasa a XII-a, potrivit sursei citate.

„Pentru mulți dintre voi perioada examenelor a trecut deja. Dar sunt elevi care vor susține probele de BAC în sesiunea a doua, 24 august-5 septembrie. Suntem alături de ei, firește”, se arată în mesajul publicat de TVR.

Orarul cursurilor pentru săptămâna 27-31 iulie arată că vpr fi câte 4 lecții pe zi. Fiecare disciplină are rezervate câte 30 de minute, iar orele vor fi difuzate atât dimineață, de la 9 și de la 9:30 (în acest interval orar erau orele pentru clasa a VIII-a în sezonul 1 al Teleșcoala), cât și de la ora 15 și 15:30. Săptămâna viitoare sunt ore de română, matematică, biologie, chimie și fizică.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR2, cât şi online pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe tvr.ro.

Program unic, „Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru Bacalaureatul de toamnă azi se încheie înscrierile.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea