Teatrul Particular din Braşov în spectacol la Sebeş
O seară cultural-artistică memorabilă, în Parcul Arini
În sala festivă a Hotelului „Niky” din Parcul Arini, amplasat în baza de agrement a omului de afaceri Nicolaie Matei, a avut loc o seară cultural-artistică de neuitat pentru sebeşeni. Capul de afiş al acestui eveniment a fost spectacolul de teatru cu piesa „Cine eşti tu?”, adaptare după o piesă a regretatului dramaturg Paul Everac, prezentată de Teatrul Particular din Braşov, avându-i ca protagonişti pe actorii Dorina Roman şi Marian Tret, sub bagheta maestrului coregraf Maria Guth. Terebuie să menţionez că, deşi au jucat în faţa unui public compus în majoritate din tineri spectatori (elevi şi studenţi), unii dintre aceştia prea puţin cunoscători ai artei dramatice, cei doi actori au depus eforturi apreciabile, făcând risipă de talent şi energie, ca şi cum ar fi jucat pe una dintre marile scene ale lumii. Pentru aceasta şi-au binemeritat aplauzele şi, cred, şi-au împlinit misiunea de îndrumători ai tinerei generaţii spre artă, spre frumos. La încheierea spectacolului a avut loc un recital de muzică şi poezie susţinut de membrii Cenaclului „Sunetul muzicii”, în cadrul Campaniei Naţionale SMILE 21: Petru Făgăraş, Nick Iosub, Alina Bratu, Cristina Silea (elevă), Camelia Tincu şi Ion Kamla. Sponsorul principal al manifestării a fost Nichi Ardeal, în parteneriat cu cenaclul amintit mai sus. Singurul oficial prezent a fost viceprimarul Adrian Bogdan.
Aşadar, o seară foarte reuşită, dar care, din păcate, mi-a lăsat un gust amar. Pentru că, după cum am fost informat de către organizatorii de la Radio Orion, în momentul în care s-a solicitat sprijinul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, din Sebeş, directorul acestuia, Radu Totoianu, a refuzat, pe motiv că… primarul Mugurel Sârbu se află în dispută cu sponsorul evenimentului, Nicolaie Matei. Sprijinul solicitat nu era de cine ştie ce valoare: pur şi simplu nişte scaune, pentru că se aştepta o afluenţă mare de public (ceea ce s-a şi întâmplat). L-am chestionat pe Radu Totoianu cu privire la acest refuz, iar dânsul ne-a declarat că motivele au fost altele: mai întâi faptul că nu s-a depus cerere scrisă pentru acele scaune, iar mai apoi faptul că centrul cultural nu a fost cooptat ca partener în organizare. Să fim serioşi. Acestea nu sunt motive reale pentru un refuz. Omul vrea să organizeze pe banii lui, în spaţiul propriu, un eveniment cultural de care să se bucure tinerii sebeşeni, iar dintr-un orgoliu rănit i se refuză ajutorul. E absurd. Cu atât mai mult cu cât scaunele de la centru sunt achiziţionate pe banii contribuabililor sebeşeni (deci şi pe banii lui Matei şi ai spectatorilor), nu pe banii lui Mugurel Sârbu sau ai lui Totoianu. Absurdă şi ruşinoasă, această atitudine!
Ioan HĂNŢULESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]