Rămâi conectat

Actualitate

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia – premiat pentru Virtuozitatea Mânuirii, la Bucureşti

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teatrul de Animaţie „Ţăndărica” împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, ASSITEJ România și UNIMA România a organizat, în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2012, cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, festival concurs care a inclus 50 de evenimente cu participanți din 9 state.

În cadrul premiilor ediției 2012 Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia a obținut  Premiul pentru Virtuozitatea Mânuirii în spectacolul „Zulenka”.

Acest festival este unul dintre cele mai importante în teatrul de animație atât la nivel național cât și la nivel internațional. Este foarte greu să treci de preselecție, însă și mai greu să câștigi ceva … În acestă ediție juriul a fost format din 13 membrii români și străini (directori de teatre, critici teatrali). Premiul pe care l-am obținut acum la București ne îmbogățește palmaresul pe anul acesta fiind cel de-al patrulea cu spectacolul ZULENKA. Acest fapt nu poate decât să ne bucure, să ne onoreze și să ne confirme o dată în plus valoarea artistică. Totodată trebuie spus că premiul pentru virtuozitatea mânuirii în cadrul oricărui festival este unul dintre cele dorite de către teatre… Festivalul de la București a fost unul frumos, diversificat, bine organizat, echipa noastră a avut posibilitatea să vizioneze și alte spectacole, iar dincolo de prestația noastră a fost și un bun prilej de a interacționa cu alți actori și specialiști din domeniu. Felicit cu această ocazie întreaga echipă a teatrului care a muncit la spectacolul ZULENKA iar acum la final de an mă simt mulțumită văzând că eforturile teatrului albaiulian au fost pe deplin răsplătite. Vă așteptăm în continuare pentru a vedea minunatele noastre povești puse în scenă!, a declarat Ioana Bogăţan, manager Teatrul de Păpuşi „Prichindel”..

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat și l-au luat cu o medie de cel puțin 6, 5 la toate materiile, ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele. Un proiect a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea