Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Taxa ”timbru de mediu” trebuie RESTITUITĂ – Decizie ÎN PREMIERĂ la o instanță din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima hotărâre de restituire a contravalorii timbrului de mediu, care rămas definitivă, începând de miercuri, prin nerecurare, a fost dată de Tribunalul Dolj. Administraţia Fondului de Mediu şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dolj trebuie să îi restituie unui craiovean suma plătită pentru taxa de timbru, precum şi dobânda aferentă şi cheltuielile de judecată.

judecator-justitiePotrivit deciziei publicată de Tribunalul Dolj, instanţa obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 7.691 lei, reprezentând timbru de mediu, sumă la care se va aplica dobânda fiscală, calculată de la data plăţii, respectiv 19.11.2014, până la data plăţii efective. De asemenea, instanţa obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 300 lei cheltuieli de judecată.

Decizia, pronunţată în şedinţa publică din 8 noiembrie, a fost dată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, însă, miercuri, 7 decembrie 2016, a rămas definitivă prin nerecurare.

Potrivit avocatului Laurenţiu Stanca, toate taxele plătite, sub orice denumire, începând cu anul 2007, se restituie.

„Taxele plătite până la data de 14 martie 2013 vor fi restituite în baza unei cereri adresate către AJFP, în baza Ordonanţei de Guvern nr. 40/2015, cu termen de prescripţie instituit de ordonanţă de 5 ani de la data intrării acesteia în vigoare, iar taxele plătite după data de 15 martie 2013 (timbrul de mediu) se vor recupera în urma intentării unor acţiuni, în instanţă, împreună cu dobânzile fiscale aferente şi cheltuielile de judecată efectuate”, e explicat presei Laurenţiu Stanca.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis în septembrie a.c. că taxa ‘timbru de mediu’ este abuzivă, discriminatorie şi neconformă cu normele UE, iar pe 29 iunie a.c., Tribunalul Dolj obliga Serviciul de Înmatriculări Dolj să înmatriculeze un autovehicul din UE fără plata timbrului de mediu, prevăzut de OUG 9/2013.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea