Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura
Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura
Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.
Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al acestei măsuri, având în vedere că nu știa nici măcar care sunt care s-ar înscrie pentru plata acestei taxe. contribuabilii.
De asemenea, nu se știa nici ce case sau mașini s-ar încadra în această măsură și nici care ar fi valoarea impozabilă a fiecăriea dintre acestea.
Citește și: Cât vor trebui să plătească românii pentru masa de Paște: Mâncarea, băutura și cadourile vor acapara cea mai mare parte din bani
Ar fi fost vorba despre o taxă suplimentară de 0,5% pentru casele mai scumpe de 2,5 milioane de lei și pentru mașinile de 375.000 de lei.
Taxa ar fi trebuit deja să fie plătită de la finalul lunii trecute, însă pe ultima sută de metri a fost amânată până la finalul lunii septembrie.
Taxa pe LUX revine în discuție. Adrian Câciu: „Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți”
Totul în condițiile în care știm că acum Executivul caută bani pentru plata pensiilor și a salariilor. Știm că deja, pe primele luni ale anului, deficitul bugetar a trecut de 2%, iar până la finalul anului se estimează un deficit de 6%.
Acum se vorbește despre o nouă reducere a cheltuilelilor în cea de-a doua jumătate a anului, în încercarea de a face rost de bani, în timp ce taxa care deja există ca și măsură a fost aplicată ca aplicare, conform realitatea.net.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]