Rămâi conectat

Ştirea zilei

Taxa de intrare pentru mașini în Cetatea Alba Carolina va fi aplicată de la sfârșitul acestui an

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Mircea Hava a anunțat că taxa de parcare în Cetatea Alba Carolina va fi aplicată ”cât mai repede, într-o săptămână, două, trei”.

Edilul a spus că implementarea sistemului de taxare a fost amânată datorită manifestărilor ocazionate de Ziua Națională a României.

Informația a fost furnizată vineri, la emisiunea ”În Gardă”, la radio Unirea FM.

taxa-parcare-cetate001Taxa va avea valoarea de 2 lei pe oră, iar banii vor fi plătiţi la intrarea în zona istorică, dinspre Hotel Cetate, printr-un sistem automat de taxare.

Vor fi puse la dispoziție 247 locuri de parcare pentru public și 10 locuri de parcare pentru autovehiculele persoanelor cu handicap.

Vizitatorii vor achita un tarif de 2 lei/oră pentru un loc de parcare, contravaloarea calculându-se automat în funcţie de durata de staţionare; intervalul minim de staționare este de 60 de minute.

Accesul autovehiculelor se efectuează prin sistemul de bariere montate pe strada Unirii și este permis doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată sub 3,5 tone. La intrarea în Cetatea Alba Carolina se află o barieră de acces şi o unitate prevăzută cu un dispozitiv de eliberare tichet cu cod de bare.

Orarul de funcţionare a sistemului de taxare pentru staţionarea în parcare este de luni-duminică, în intervalul orar 00.00 – 24.00

Sumele rezultate din plata tarifului de acces cu autovehiculele în Cetatea Alba Carolina se vor încasa de Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local şi constituie venit la bugetul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea