Rămâi conectat

Ştirea zilei

O treime din tavanul sălii de sport și bucăți mari din tavanele a trei săli de clasă s-au desprins, la o școală din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

O treime din tavanul sălii de sport și bucăți mari din tavanele a trei săli de clasă, de la Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj, s-au desprins, din cauza infiltrațiilor și stării avansate de degradare. Conducerea IȘJ Alba s-a deplasat la fața locului pentru verificări și rezolvarea situației.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba au transmis, la solicitarea ziaruluiunirea.ro, că bucăți din tavanele unor săli de clasă și de sport s-au desprins.

”În dimineața zilei de 9 mai, din cauza ploilor și umezelii înfiltrate în trei clase de la etajul I, au început să se desprindă bucăți mari din tavanul claselor respective. În dimineața zilei de 10 mai a căzut 1/3 din tavanul sălii de sport a liceului, din cauza faptului că sistemul de susținere a lambriului era în stare avansată de degradare”, potrivit IȘJ Alba.

Reprezentanții Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nicio persoană nu a fost rănită.

”A căzut (n.r. tavanul), ieri, da. Nu a fost nicio persoană rănită”, au spus reprezentanții Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj.

 ”Școala nu aparține de primărie, ci de cultul teologic greco-catolic”, potrivit surselor citate, care au fost întrebate de acest aspect.

La ora transmiterii acestei știri, directorul instituției de învățământ se afla într-o ședință și nu a putut fi contactat.

Situația a fost comunicată și Ministerului Educației Naționale, iar informarea a fost trimisă și ziaruluiunirea.ro.

UPDATE IȘJ Alba:

”- în dimineața zilei de 09.05.2018, datorită ploilor și umezelii înfiltrate în 3 clase de la etajul I, au început să se desprindă bucăți mari din tavanul claselor respective;

– în dimineața zilei de 10.05.2018 a căzut o 1/3 din tavanul sălii de sport a liceului, datorită faptului că sistemul de susținere a lambriului era în stare avansată de degradare.

În momentul  prăbușirii unei părți din tavan, în sala de sport nu era nici o persoană.

Menționăm faptul că sala de sport a fost închisă de o periodă de timp pentru a preveni astfel de situații, iar directorul unității de învățământ a solicitat primăriei Blaj în repetate rânduri, remedierea situației, lucru care nu s-a întâmplat până la aceasta dată.

Ca urmare a celor menționate mai sus, conducerea unității de învățământ a sesizat imediat proprietarul clădirii , Mitropolia Română Unită cu Roma Greco- Catolică Blaj, Primăria Blaj și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Astăzi, 11.05.2018, conducerea Inspectoratului Școlar Județean  Alba s-a deplasat la fața locului pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate, în vederea rezolvării urgente a situației.

Tot în cursul zilei de astăzi va avea loc o întîlnire între reprezentanți ai Mitropoliei Greco-Catolice, Primăriei Blaj și conducerii  unității de învățământ.

 Vă vom anunța în privința măsurilor care vor fi luate , astfel ca procesul instructiv-educativ să fie desfășurat în siguranță”, a anunțat IȘJ Alba, la solicitarea ziaruluiunirea.ro  


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziua de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Numărul participanților la eveniment este estimat la 10.000 de persoane. De asemenea, partidul a închiriat deja aproape integral Hotelul Cetate, cel mai mare din Alba Iulia, și a făcut cerere la SNCFR pentru a închiria un tren cu care Simion și câteva sute de membri de partid să vină din București în municipiul din Transilvania.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării.

În cursul acestei zile festive, la Alba Iulia va mai avea loc și un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 15.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 1.000 de militari, zeci de mijloace tehnice, elicoptere IAR 330 SOCAT, avioane F-16 Fighting Falcon, avioane C-130 Hercules și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare