Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O treime din tavanul sălii de sport și bucăți mari din tavanele a trei săli de clasă s-au desprins, la o școală din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O treime din tavanul sălii de sport și bucăți mari din tavanele a trei săli de clasă, de la Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj, s-au desprins, din cauza infiltrațiilor și stării avansate de degradare. Conducerea IȘJ Alba s-a deplasat la fața locului pentru verificări și rezolvarea situației.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba au transmis, la solicitarea ziaruluiunirea.ro, că bucăți din tavanele unor săli de clasă și de sport s-au desprins.

”În dimineața zilei de 9 mai, din cauza ploilor și umezelii înfiltrate în trei clase de la etajul I, au început să se desprindă bucăți mari din tavanul claselor respective. În dimineața zilei de 10 mai a căzut 1/3 din tavanul sălii de sport a liceului, din cauza faptului că sistemul de susținere a lambriului era în stare avansată de degradare”, potrivit IȘJ Alba.

Reprezentanții Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că nicio persoană nu a fost rănită.

”A căzut (n.r. tavanul), ieri, da. Nu a fost nicio persoană rănită”, au spus reprezentanții Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj.

 ”Școala nu aparține de primărie, ci de cultul teologic greco-catolic”, potrivit surselor citate, care au fost întrebate de acest aspect.

La ora transmiterii acestei știri, directorul instituției de învățământ se afla într-o ședință și nu a putut fi contactat.

Situația a fost comunicată și Ministerului Educației Naționale, iar informarea a fost trimisă și ziaruluiunirea.ro.

UPDATE IȘJ Alba:

”- în dimineața zilei de 09.05.2018, datorită ploilor și umezelii înfiltrate în 3 clase de la etajul I, au început să se desprindă bucăți mari din tavanul claselor respective;

– în dimineața zilei de 10.05.2018 a căzut o 1/3 din tavanul sălii de sport a liceului, datorită faptului că sistemul de susținere a lambriului era în stare avansată de degradare.

În momentul  prăbușirii unei părți din tavan, în sala de sport nu era nici o persoană.

Menționăm faptul că sala de sport a fost închisă de o periodă de timp pentru a preveni astfel de situații, iar directorul unității de învățământ a solicitat primăriei Blaj în repetate rânduri, remedierea situației, lucru care nu s-a întâmplat până la aceasta dată.

Ca urmare a celor menționate mai sus, conducerea unității de învățământ a sesizat imediat proprietarul clădirii , Mitropolia Română Unită cu Roma Greco- Catolică Blaj, Primăria Blaj și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Astăzi, 11.05.2018, conducerea Inspectoratului Școlar Județean  Alba s-a deplasat la fața locului pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate, în vederea rezolvării urgente a situației.

Tot în cursul zilei de astăzi va avea loc o întîlnire între reprezentanți ai Mitropoliei Greco-Catolice, Primăriei Blaj și conducerii  unității de învățământ.

 Vă vom anunța în privința măsurilor care vor fi luate , astfel ca procesul instructiv-educativ să fie desfășurat în siguranță”, a anunțat IȘJ Alba, la solicitarea ziaruluiunirea.ro  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea