Rămâi conectat

Actualitate

Țările luate cu ASALT de români, de miniconcediul de Paște. Grecia și Bulgaria, depășite de destinații exotice

Publicat

în

Românii iau cu asalt Egiptul pentru miniconcediul de Paște, aceasta fiind de departe cea mai căutată destinație de vacanță din străinătate, datorită faptului că este accesibilă și a vremii calde, au declarat, pentru Libertatea, reprezentanții agențiilor de turism și consultanții din domeniu.

Locul al doilea est ocupat de destinațiile exotice, precum Maldive, Seychelles, Republica Dominicană și Zanzibar (Tanzania).

Acest lucru se întâmplă pentru că:

Elit - Gustul Desăvârșit

Grecia nu are încă deschis sezonul turistic și are restricții până în data de 14 mai;
Bulgaria se află în continuare pe lista galbenă a României;
Turcia are un număr mare de cazuri zilnice.

„Oamenii merg unde e deschis‟

„Oamenii nu mai merg pe preferințe, merg unde e deschis‟, spune Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, una dintre cele mai mari din țară.

Egiptul are căutare pentru că intrarea în țară se face pe bază de test negativ la SARS-CoV-2, iar agențiile se ocupă cu programările. De asemenea, are un număr mic de cazuri de COVID.

„În principal cea mai mare bătaie este pe Egipt, pentru că stă foarte bine cu rata infectărilor. Numai noi, la Paralela 45, am dus peste 6.000 de oameni de și nu am văzut să revină bolnavi. Până acum, de la începutul anului s-au dus în total în Egipt 30-40.000 de români, iar noi estimăm că până la final de an vor merge peste 150.000‟, a declarat Burcea.

Potrivit portalului Worldmeters.info, Egiptul avea miercuri un total de 218.041 cazuri, de cinci ori sub milionul de cazuri din România.

Egiptul are o populație de 100,4 milioane de locuitori, față de cele 19,5 milioane din România.
Prețuri atrăgătoare

Prețurile mici sunt un alt element de atracție. „În străinătate, țara care a spart prețurile este Egiptul. Se poate sta foarte bine cu 700-1.000 de euro de cuplu, pe o perioadă de 7 zile, la hotel de 5 stele all inclusive‟, spune Traian Bădulescu, consultant în turism.
Unde călătoresc românii de Paște. Grecia și Bulgaria sunt depășite de țările exotice, din cauza pandemiei
Egiptul este foarte căutat de turiști, datorită prețurilor accesibile. Foto: EPA

În Egipt se vând și croaziere pe Nil, numai noi am făcut vreo 7. În Hurghada am vândut cu 500 euro pachete, adică aproximativ 2.400 de lei, cu hotel de 5 stele, all inclusive, cu transport și ghid în preț. Egiptul este marea senzație.

Și Maria Terragni Goicea, marketing manager la Cocktail Holidays, spune că Egiptul este destinația externă principală a românilor.

„În Egipt merg românii. Pe partea de chartere ar fi Hurghada și Sharm El-Sheikh, Egiptul fiind singura destinație accesibilă din punctul de vedere al siguranței și al usurinței de a o accesa la momentul de față‟, spune aceasta.
Grecia, Bulgaria și Turcia au restricții

Destinații apropiate de România, precum Grecia, Bulgaria și Turcia, care în anii trecuți erau foarte căutate, au acum restricții.

Grecia încă este închisă pe perioada de primăvară, autoritățile elene anunțând deschiderea sezonului turistic din data de 14 mai.
Unde călătoresc românii de Paște. Grecia și Bulgaria sunt depășite de țările exotice, din cauza pandemiei
În Grecia sezonul turistic va începe pe 14 mai. Foto: Profimedia

Consultantul în turism Traian Bădulescu spune că Grecia este o „destinație incertă‟ pentru Paște. „Grecia a zis că se poate merge cu vaccin sau test. Ei au restricții până pe 14 mai, dar se poate merge și mânca la hotel, în regim takeaway de la taverne sau să iei de la supermarket‟, arată Bădulescu.

„Bulgaria este și ea incertă, sunt români care și-au făcut rezervări, dar este pe lista galbenă. Cei vaccinați au avantajul că se pot întoarce în România fără carantină, cei cu test PCR, nu”, mai spune acesta.
Destinațiile exotice bat destinațiile tradiționale

Traian Bădulescu spune că în țările exotice, precum Maldive, Seychelles, Republica Dominicană, merg mai mulți români decât în destinațiile tradiționale, precum Grecia, Bulgaria și Turcia.

Informația este confirmată de Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

„În continuare se fac curse în Zanzibar (Tanzania – n.r.), Republica Dominicană, Seychelles și Maldive. În Zanzibar s-au dus până acum cam 2.000 de români, în Maldive și Republica Dominicană cam 5-7.000 la nivel național‟, spune acesta.
Dubai, Maroc, Croația, Insulele Canare și Madeira

Traian Bădulescu spune că la acestea se adaugă chartere către insulele din Atlantic, respectiv Canarele (Spania) și Madeira (Portugalia), plus Marocul.

Mai sunt cereri și pentru Croația, în special pentru cei din vestul țării. Croații și-au deschis sezonul de la 1 aprilie și au program normal la terase, dar momentan doar afară, nu și înăuntru.

Alin Burcea spune că în curând se vor putea face călătorii în Israel, stat care are una dintre cele mai mare rate de vaccinare din lume.

„Urmează să se deschidă Israelul, au anunțat că vor primi vaccinați, dar mai trebuie clarificări. Însă în curând vom duce turiști și în Israel‟, spune Burcea.

Conform revistei americane Forbes, turiștii internaționali vaccinați vor putea sosi în Israel din data de 23 mai.

Foarte important: este recomandat ca românii care vor să meargă în concedii în afara țării să își facă asigurare storno și de călătorie pentru a fi tratați în caz că se îmbolnăvesc sau au alte probleme.
Pensiunile, cele mai populare destinații din România

Spre deosebire de alți ani, litoralul românesc nu mai este principala destinație pentru turiștii care aleg să își facă minisejurul de Paște-1 Mai în România.

Iar motivele sunt două:

există restricții și nu se poate petrece
perioada coincide cu Paștele ortodox

„Așa că se merge în locuri mai liniștite, la pensiuni rurale: Bran-Moeciu, mărginimea Sibiului, Făgăraș, Maramureș, Bucovina, Neamț. Avem și turism balneo pentru că acum sunt prețuri bune și turism montan, pe Valea Prahovei. Se merge și pe litoral, dar mai puțin‟, punctează consultantul Traian Bădulescu.

Sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: SUBIECTELE ȘI BAREMELE la Limba Română, primite de olimpici

Publicat

în

BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: SUBIECTELE ȘI BAREMELE la Limba Română, primite de olimpici

Bacalaureatul pentru olimpici, sau sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2022 a început pe 11 mai, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

CLICK PENTRU: SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022, SESIUNEA SPECIALĂ, UMAN

CLICK PENTRU: SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022, SESIUNEA SPECIALĂ, REAL

CLICK PENTRU: BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022, SESIUNEA SPECIALĂ, UMAN

CLICK PENTRU: BAREME ROMÂNĂ BACALAUREAT 2022, SESIUNEA SPECIALĂ, REAL

 • Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen se face în zilele de 9 și 10 mai.

În perioada 12-13 mai 2022 are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Proba pentru competențele digitale este programată pe 16 și 17 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Candidații vor susține proba scrisă la Limba și literatura română pe data de 18 mai. Proba obligatorie a profilului este pe 19 mai, iar pe 20 mai – proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 26 mai. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12-14.

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

19 mai – Ziua pictorilor și data nașterii pictorului Ion Țuculescu

Publicat

în

19 mai – Ziua pictorilor și data nașterii pictorului Ion Țuculescu

Ziua pictorilor se marchează în fiecare an la 19 mai. Aceasta este și ziua în care s-a născut Ion Țuculescu (1910-1962), pictor reprezentativ pentru spiritul românesc.

Născut la Craiova, la 19 mai 1910, Ion Țuculescu a fost un pictor autodidact, cu un stil singular, a cărui carieră a avut o traiectorie unică și deosebită de a altor artiști români din epocă. În lipsa unor studii de specialitate, s-a format aprofundând tehnica unor maeștri ai picturii românești sau universale; a făcut dese călătorii de studii în Franța, Elveția, Grecia sau Italia, decisivă fiind întâlnirea cu arta lui Van Gogh, cu prilejul retrospectivei de la Paris, din 1937. Fascinat de arta arhaică autohtonă, s-a inspirat cu precădere din filonul popular românesc, pe care-l interpretează într-o manieră proprie, cu tente expresioniste, care-l înscriu astfel în marele circuit universal al valorilor.

Printre expozițiile personale se numără cele din 1938, 1939, 1941-1943, 1946, 1947, 1965 (retrospectivă) de la București și, în același an, de la Iași, Craiova, Timișoara, Constanța, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj și Brașov. În 1960, a participat la Expoziția de Stat a Artelor Plastice, cu lucrarea ”Interior țărănesc”, și la expoziția ”Imagini Dobrogene”, cu lucrarea ”Interior la Mangalia”. Dintre operele reprezentative ale creației sale amintim: ”Interior țărănesc”, ”Portretul bunicului” (expresionism); ”Albăstrele de câmp”, ”Triplu autoportret”, ”Compoziție cu 2 fazani”, ”Drama folclorică”, ”Peisaj cu lac”, ”Autoportret pe fond galben”, ”Turc cu șalvari roz” (perioada folclorică); ”Ochi călători”, ”Pasiune”, ”Metamorfoza”, ”Pană de păun”, ”Răsărit de soare”, ”Totem solar”, ”Ochi verzi”, ”Totem sub copac”, ”Ruginile toamnei”, ”Opoziție”, ”Urme”, ”Copii în grădină”, ”Peisaj cu țărănci”, ”Peisaj din Grecia”, ”Birja la Costinești”, ”Spre larg”, ”Accente negre”, ”Fecioara cu Pruncul”, ”Circuite”, ”Vieți multiple” (perioada totemică).

Elit - Gustul Desăvârșit

A murit la 27 iulie 1962.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Coșmarul unei tinere din Alba: Credea că va lucra la o fabrică de ciocolată din Anglia, dar a fost forţată să se prostitueze de un „loverboy”

Publicat

în

Coșmarul unei tinere din Alba: Credea că va lucra la o fabrică de ciocolată din Anglia, dar a fost forţată să se prostitueze de un „loverboy”

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat săptămâna trecută hotărârea definitivă într-un dosar e trafic de persoane şi proxenetism în care au fost judecate trei persoane din Alba, o femeie şi doi bărbaţi.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au reţinut în rechizitoriu faptul că Mirela M., Bogdan M. şi Sebastian Z. au fost implicaţi în perioada decembrie 2020 – martie 2021, în activităţi specifice de trafic de persoane.

Cei trei au efectuat acte de recrutare, transport şi adăpostire faţă de o tânără care în prezent are aproape 20 de ani, domiciliată în comuna Noşlac, în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei. În plus faţă de hotărârea Tribunalului Alba, instanţa de apel a mărit pedeapsa aplicată unui dintre inculpaţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, Bogdan M. (41 ani) va executa patru ani de închisoare, în loc de 3 ani şi 6 luni. În cazul celorlalţi doi, au fost menţinute pedepsele instanţei de fond: Mirela M. (39 ani) a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, iar Sebastian Z. (30 ani) a primit 3 ani cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. Cei trei, în solidar, trebuie să în plătească tinerei daune morale în valoare de 5.000 de euro.

Recrutarea tinerei s-a făcut de către unul dintre bărbaţi prin metoda „lover boy”, acesta spunându-i fetei că o iubeşte, că se va căsători cu ea, cerându-i să meargă cu el şi familia lui în Anglia, cu promisiunea găsirii unui loc de muncă la o fabrică de ciocolată. Biletul de transport a fost plătit de inculpaţi, rezervarea fiind efectuată telefonic. Cei patru au ajuns în Anglia în 17 ianuarie 2021, la Birmingham. De aici aceştia s-au deplasat până în Wolverhampton, unde exista o locuinţă închiriată.

„Odată ajunsă în Anglia, cei trei inculpaţi i-au spus fetei că va trebui să practice prostituţia în folosul lor, iar în caz contrar o vor scoate afară din casă. De teamă că va rămâne singură în Anglia, fără a cunoaşte limba sau a avea cunoştinţe prin zonă, fără a avea posibilităţi materiale şi având un intelect liminar, persoana vătămată a fost de acord cu acest lucru (conform raportului de expertiză psihologică a văzut acceptarea ca fiind singura soluţie de supravieţuire în acel mediu). I se luau toţi banii obţinuţi din prostituţie. Relaţiile cu clienţii se consumau în principal în casa în care locuia cu inculpaţii”, se mai susţine în ancheta DIICOT Alba Iulia.

În perioada în care s-a aflat în Anglia, tânăra era supravegheată permanent de cei trei. I s-a luat cartela telefonică de România şi i s-a dat o cartelă de Anglia, pe care au salvat doar numerele lor. Cei patru au plecat din Anglia, pentru a reveni în România, în martie 2021. Pe drumul de întoarcere, tânăra a fost avertizată să nu reclame la poliţie ce s-a întâmplat în Anglia, fiind ameninţată cu acte de violenţă. Imediat ce a ajuns acasă, la familia buncii, aceasta a relatat ce i s-a întâmplat în Anglia, fiind sesizată poliţia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare