Tarifele pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, ar putea fi dublate. Proiectul, lansat în consultare publică
Tarifele pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, ar putea fi dublate. Proiectul, lansat în consultare publică
Un proiect pentru modificarea tarifelor pentru transportul în regim de taxi, în Alba Iulia, a fost lansat în dezbatere de către primărie.
Tariful de distanţă maximal actual a fost aprobat prin Hotărârea nr. 146/2011 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul public de transport persoane în regim de taxi, stabilindu-se valoarea de 3.20 lei/km, inclusiv tva.
Tarifele actuale practicate de transportatori în derularea serviciului de transport taxi variază între 2.79 lei/km şi 3.19 lei/km.
Proiectul de hotărâre vizează aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiului Alba Iulia la valoarea de 6.56 lei/km, inclusiv TVA.
Mai mulți transportatori din Alba Iulia au solicitat modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi.
Raportat la data ultimei modificări a tarifului de distanţă maximal, respectiv anul 2011, se constată o creştere generalizată a tuturor cheltuielilor transportatorilor autorizaţi pentru efectuarea serviciului de transport în regim de taxi respectiv cheltuielile cu forţa de muncă, cheltuielile cu piesele de schimb, cresterea pretului la combustibil, cele cu asigurările obligatorii, etc.
Aprobarea nivelului propus al tarifului de distanţă maximal nu va avea drept consecinţă schimbarea imediată a tarifelor la nivelul maximal, asigurând însă o flexibilitate necesară în cazul inflaţiei la care ne putem aştepta în următorii ani. Deasemenea trebuie încurajată concurenţa între transportatori prin practicarea unor tarife care să le acopere cel puţin cheltuielile, plus o marjă de profit rezonabilă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor