Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tarife mai MARI la GUNOI pentru cetățenii din Alba Iulia: Prețul la gunoi crește în toată Zona 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tarife mai MARI la GUNOI pentru cetățenii din Alba Iulia: Prețul la gunoi crește în toată Zona 1

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în sedința de luni, 13 martie, un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Municipiului Alba Iulia în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SALUBRIS Alba în vederea aprobării modificării tarifelor pentru serviciile prestate de Asocierea RER VEST SA/RETIM ECOLOGIC SERVICE SA.

Justificarea modificării tarifelor de operare

Prin Adresa nr. 50/20.02.2023, înregistrată la Primăria Municipiului Alba Iulia sub nr. 19057/20.02.2023, se comunică intenția de modificare a contractului de delegare prin concesionare nr. 61/18.04.2019, încheiat între Autoritatea contractantă ADI Salubris Alba, în numele și pe seama UAT-urilor componente, cu operatorul economic delegat, Asocierea RER VEST SA/RETIM ECOLOGIC SERVICE SA, respectiv, modificarea tarifelor de operare aferente Contractului de delegare prin concesionare nr. 61/18.04.2019 privind activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale și similare, precum și a unor fluxuri speciale de deșeuri.

Care vor fi noile prețuri

Astfel, colectarea şi transportul deşeurilor menajere pentru utilizatorii casnici din mediul urban vor costa 15,21 de lei/persoană/lună (tarife distincte: 10,79 de lei rezidual și 4,41 de lei reciclabil), cu 11,2% mai scump decât în prezent, pentru lotul 1 Alba Iulia.

Colectarea şi transportul deşeurilor menajere pentru utilizatorii casnici din mediul rural vor costa 470,31 de lei/tonă, cu 11,2% în plus față de momentul actual, pentru lotul 1 Alba Iulia.

Iată și alte tarife pentru zona 1 Alba Iulia: colectarea şi transportul deşeurilor similare (persoane juridice din mediu urban și rural) va crește cu 12,1% – 479,52 de lei/tonă, colectarea şi transportul deşeurilor voluminoase: 111,66 de lei/tonă (+13,7%) pentru persoane fizice și 83,80 lei/tonă pentru persoane juridice (+7,7%), ridicarea molozului: 179,19 lei/tonă (+19,2%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea