Rămâi conectat

Ştirea zilei

Suspiciuni de fraudă electorală și de corupere a alegătorilor, investigate de polițiștii din Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Suspiciuni de fraudă electorală și de corupere a alegătorilor, investigate de polițiștii din Alba

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate, pe raza județului Alba, situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora acestei declarații, au fost înregistrate 9 incidente electorale, dintre acestea 5 privesc fapte de natură penală, iar 4 fapte de natură contravențională.

Cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală, fapte de corupere a alegătorilor, tulburarea liniștii publice și comercializarea de băuturi alcoolice în proximitatea secțiilor de vot, care au fost verificate cu celeritate.

De exemplu, Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, ca urmare a unei sesizări potrivit căreia la un magazin din localitatea Căpâlna, comuna Săsciori, ar fi fost oferite alimente, în scop electoral.

Poliția Municipiului Sebeș s-a sesizat, din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune de nerespectarea regimului urmei de vot, ca urma a faptului că doi membri ai unei secții de votare din comuna Săsciori ar fi transportat urna specială fără a respecta prevederile legale privind paza acesteia.

Procesul electoral nu a avut de suferit.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor față de un bărbat din comuna Șibot care ar fi oferit sume de bani unor persoane pentru a vota cu un anumit candidat la funcția de primar.

La Cugir, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local public situat la o distanță mai mică de 500 de metri de o secției de votare au fost comercializate băuturi alcoolice.

Reprezentanții localului public au fost sancționați contravențional.

O situație similară a fost înregistrată la Ocna Mureș.

În urma apariției în spațiul public a unor informații potrivită cărora un candidat stă în incinta unei secții de votare din comuna Roșia de Secaș și influențează, prin atitudinea sa, alegătorii, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj au efectuat verificări.

În urma acestora s-a constatat că cele reclamate nu s-au confirmat. Potrivit prevederilor art. 83 alin 5 din Legea 115 din 2015 privind alegerea autorităților publice locale, candidatul poate fi prezent în secției. Acesta nu ar fi influențat alegătorii și nu ar fi făcut presiuni asupra acestora.

Patru persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu drept de vot, și-au exercitat dreptul la vot prin intermediul urnei mobile. Procesul s-a derulat fără incidente.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 71 de transportatori de persoane, au fost legitimate 127 de persoane și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor legale, toate la regimul circulației rutiere. Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul întregii zile.

Pentru orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: România, calificare de senzație în optimile de finală ale EURO 2024!!! „Generația de suflet” a scris istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Generația de suflet” a României a reușit calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu Slovacia de la Frankfurt!!! „Cine sare România, hei, hei” se aude în toată Europa! România și-a depășit statutul de Cenușereasă, s-a debarasat de mediocritate și a pătruns între primele 16 echipe de la turneul continental din Germania, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea