Rămâi conectat

Actualitate

SURSE : Ovidiu Nicolae Costea a promovat concursul pentru funcția de Inspector șef al ISU “UNIREA” al Judeţului Alba

Publicat

în

SURSE : Ovidiu Nicolae Costea a promovat concursul pentru funcția de Inspector șef al ISU “UNIREA” al Judeţului Alba

Locotenentul-colonel Ovidiu Costea a promovat concursul pentru funcția de Inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba, potrivit unor surse ZiarulUnirea.ro

Începând cu data de 15 noiembrie 2020, locotenent-colonelul Ovidiu Costea a fost împuternicit, pentru o perioadă de 6 luni, să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector Șef al ISU Alba.

Ovidiu Costea este căsătorit și are o fetiță. Este cel mai tânăr inspector-șef al ISU Alba, de la înființarea instituției și totodată unul dintre cei mai tineri oameni care ocupă un post similar la nivel național. Este absolvent a două facultăți, cursuri postuniversitare de master și de specializare în managementul situațiilor de urgență, managementul serviciilor publice, comunicare publică și negociere, cursuri de carieră.

Electrica Furnizare Discount

Acesta are o experiență impresionantă : 20 ani de carieră militară, în arma pompierilor, unde a avut atribuții de execuție și comandă în ISU Alba, ISU Hunedoara dar și în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), având o bogată experiență în segmentul preventiv dar și în cel operativ.

Cariera acestuia cuprinde intervenții de gestionare a situațiilor de urgență, unele din cele mai complexe petrecute pe teritoriul județului Alba dintre care amintim fabrica SOLINA – 2019, incendiuș de la Manastirea Râmeț – 2019, inundațiile de la Răchita-2019, accident cu victime multiple A1 – 2020 etc.

Ovidiu Costea a participat și la organizarea și coordonarea unor misiuni extrem de importante pentru județul Alba și nu numai, precum Aniversarea Centenarului Marii Uniri – 2018, Vizita Sanctității Sale PAPA Francisc, la Blaj – 2019. De asemenea, a participat, inclusiv, la exerciții naționale si internaționale sub egida UE si NATO.

Numirea oficială în funcție a Locotenentul-colonelului Ovidiu Costea va fi posibilă după încheierea perioadei de contestații din cadrul concursului pentru funcția de Inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba

Publicitate

Actualitate

Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

Publicat

în

Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

„La muncă vii, oricum. De ce să nu vii… verde?

Noi asta facem, în fiecare vineri, la Primăria Alba Iulia. Nu toți, pentru că e imposibil, însă din ce în ce mai mulți, pentru că e sănătos. Vinerea Verde e în fiecare vineri, de azi înainte. Renunțăm la mașini și la orice folosește combustibil fosil, convențional. Ne alăturam astfel, inițiativei lansate de Ministerul Mediului și vă îndemnăm și pe voi, albaiulienii, să faceți la fel.

Cu această ocazie lansăm o provocare și colegilor din alte instituții, publice sau private, să posteze, în fiecare zi de vineri, o poză de grup, din fața instituției, cu haștag-ul #CCCBAlbaIuliaVerde, și vă promitem că va urma un concurs cu un premiu ”Verde”.

Electrica Furnizare Discount

Nu are nimeni nimic de pierdut, orașul și planeta, însă, vor avea de câștigat!”, transmit reprezentanții primăriei Alba Iulia prin intermediul mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

FOTO UPDATE | Pompierii din Sebeș și Orăștie intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în comuna Ceru Băcăinți, localitatea Curpeni

Publicat

în

FOTO UPDATE | Pompierii din Sebeș și Orăștie intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în comuna Ceru Băcăinți, localitatea Curpeni

Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu Detașamentul de Pompieri Orăștie intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) cu posibilitate de propagare la vecinătăți, în localitatea Curpeni, comuna Ceru Băcăinți.

Forte alocate: 3 ASAS și 1 SMURD B2.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, acesta se manifesta generalizat la nivelul bucătărie de vara, a fost evacuată o butelie de gaz. Datorită intervenției prompte incendiul nu s-a propagat la casa de locuit, fără victime.

Electrica Furnizare Discount

Transmite ISU Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

Publicat

în

Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

Persoanele care au realizat stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente din partea statului, potrivit unui proiect de ordonanță ce se află la Consiliul Economic și Social (CES) pentru avizare. Mai exact, conform documentului, punctajul lunar realizat în perioada de după împlinirea condițiilor de pensionare se va majora cu 50%, ceea ce înseamnă că vor beneficia de pensii mai mari când vor decide să se pensioneze.

“Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare (…), punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 50%”, apare, mai exact, în proiectul de OUG de la CES.

Așadar, prin această propunere se urmărește motivarea persoanelor care au împlinit vârsta standard de pensionare să își prelungească viața activă și să aibă perioade mai lungi de contribuție, ceea ce se va reflecta, în mod direct, în valoarea pensiei.

Electrica Furnizare Discount

Și în prezent, cei care decid să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare este diferită pentru femei și bărbați. În cazul bărbaților, lucrurile sunt simple: vârsta standard de pensionare este de 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul femeilor, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani, însă va fi atinsă treptat, prin eșalonare, până în 2030. Astfel, în acest an de exemplu, femeile nu vor trebui să aștepte să ajungă la la 63 de ani pentru a se pensiona, ci vor putea să o facă la 61 de ani trecuți. De exemplu, din noiembrie 2021, femeile se vor putea pensiona la 61 de ani și opt luni.

Același proiect de OUG urmează să prelungească perioada până la care angajatorii trebuie să aducă locurile de muncă în condiții deosebite la condiții normale, respectiv până la data de 1 septembrie 2023. Termenul actual este data de 1 septembrie 2021.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică momentan. Acesta trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare