Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

SURSE: Din culisele încercării de îndepărtare a lui Ovidiu Jidveian. Alianța DA renaște în Alba?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apropierea alegerilor parlamentare și împărțirea colegiilor între partidele din USL Alba crează tensiuni între liderii liberali și social-democrați locali, lucru confirmat și de decizia surprinzătoare pe care PNL Alba a luat-o de a nu recunoaște schimbul de colegii de deputați stabilit cu PSD Alba, ”dând peste cap” toate declarațiile făcute de cele două formațiuni politice în ultima perioadă.

Se pare că există o încercare de îndepărtare a președintelui PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, de la o candidatură pe Colegiul Sebeș-Blaj, iar asta s-ar datora, potrivit unor surse, unui ”blat” între PNL Alba și PDL Alba în ceea ce privește desemnarea candidaților pe colegii astfel încât ”greii” acestor organizații județene să acceadă în mod sigur în Parlament.

Surse din ambele partide  spun, ceea ce de altfel este evident pentru multă lume, că ”jocurile” au fost în așa fel făcute încât Teodor Atanasiu, candidat pe Colegiul Senatorial Alba Iulia – Teiuș, să aibă un contracandidat cu mai puține șanse și, se pare, cu probleme de sănătate care l-ar împiedica să ducă o campanie electorală susținută. De asemenea, Alexandru Pereș candidează pe un colegiu (nr.2 Sebeș – Ocna Mureș), pe care este clar favorit.

Mai mult, se pare că acest ”calcul” politic a mers până la colegiile de deputați unde cele două partide (PNL și PDL) au tot interesul să aibă contracandidați slabi sau puternici, în raport cu ”socotelile” făcute pe colegiile de senat.

Potrivit surselor noastre, în aceste condiții candidatura lui Ovidiu Jidveian pe colegiul Sebeș-Blaj ar da peste cap planul de bătaie pentru parlamentare. Pe lângă faptul că în 2008 acesta a avut cel mai bun scor electoral dintre toți candidații PSD, sondajele interne ale partidelor indică faptul că deși pe vot politic colegiul respectiv este dominat de PDL, Jidveian ar putea să obțină un scor foarte apropiat de Clement Negruț sau chiar mai mare. Asta cu atât mai mult cu cât social-democratul este originar din Blaj, tatăl său a fost și a rămas una dintre personalitățile Blajului iar relația tensionată dintre primarul acestui municipiu, Gheorghe Rotar și Negruț este de notorietate. De asemenea, la Sebeș PSD are o organizație mult mai puternică decât PDL, dovadă fiind și faptul că a câștigat la alegerile locale primăria.

Tot din ”ecuația” împărțirii șanselor de câștig în alegeri între două partide care oficial sunt în opoziție unul față de celălalt, face parte și o presupusă revenire spectaculoasă a lui Radu Coclici, susținut de o persoană ”cu greutate” de la Buucurești, chiar dacă organizația locală l-a creditat cu un singur vot pentru candidatura de pe colegiul Aiud – Ocna Mureș.

Astfel, ne putem pune întrebarea dacă într-adevăr, în județul Alba renaște Alianța DA, în condițiile în care nu este pentru prima dată când liderii locali ai celor două partide cad la o înțelegere care îi exclude pe social – democrați, cel mai bun exemplu fiind acordul încheiat între aceștia, după alegerile locale, pentru a forma majoritatea în Consiliul Județean Alba și în Consiliul Local Alba Iulia (chiar dacă în ultimul caz acest acord a fost deranjat de unii liberali ”indisciplinați”).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea