Rămâi conectat

Actualitate

Surse DIGI24: Guvernul aprobă redeschiderea bisericilor pentru slube în interior. Prelungirea stării de alertă, adoptată astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința de astăzi, guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă. Înaintea deciziei, va avea loc o ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, conform programului anunțat de Biroul de presă al Guvernului. Ședința de Guvern a fost programată la ora 12:30.

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, într-un interviu la B1 Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

Totodată, el a precizat că rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Proiectul de act normativ privind prelungirea stării de alertă nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de guvern afişată pe site-ul SGG.

PSD vrea să modifice starea de alertă în „stare de tranziție spre normalitate” pentru 15 zile și vrea redeschiderea bisericilor și a teatrelor.

În ședința Comitetului Executiv Național al PSD, social democrații au decis să modifice în Parlament documentul pentru prelungirea stării de alertă pe care îl va elabora Guvernul sub forma unei Hotărâri. PSD vrea „o stare de tranziție spre normalitate” pentru 15 zile, în care să fie interzise achizițiile directe, să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici și să se redeschidă bisericile pentru slujbe în interior, spun surse din partid, pentru Digi24.ro.

„Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că Guvernul a decis să redeschidă bisericile pentru slujbe în interior „cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea