Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Subvenții pentru fermieri, pentru anul 2023: Când vor fi virate sumele cuvenite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subvenții pentru fermieri, pentru anul 2023: Când vor fi virate sumele cuvenite

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, la momentul actual, finalizează plățile destinate fermierilor care au depus cererile unice de plată pentru 2023. Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat faptul că peste 700.000 de fermieri au primit deja sumele cuvenite, totalul autorizat pentru plată depășind 890 de milioane de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu toate acestea, un număr mare de fermieri continuă să semnaleze probleme în procesul de plată, afirmând că nu au primit niciun ban. Erorile din noul sistem de monitorizare prin satelit implementat de APIA au generat blocaje în procesarea dosarelor, limitând accesul unor fermieri la subvenții în termenul așteptat. Pe de altă parte, angajații din mai multe centre județene ale APIA au declanșat greve săptămâna aceasta, revendicând majorări salariale.

Citește și: Milioane de fermieri și afaceri rurale ar avea de suferit din cauza băncilor: Ar putea fi impuse dobânzi mai mari

Într-o comunicare publicată pe pagina oficială de Facebook a instituției, APIA a asigurat fermierii că protestele nu ar trebui să afecteze procesul de autorizare și plată. Directorul General APIA, Cornel Turcescu, a declarat că activitatea instituției nu întâmpină blocaje, iar procedurile de lucru continuă în mod normal pentru autorizarea și efectuarea plăților, atât în sectorul zootehnic, cât și în cel vegetal, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, într-un răspuns la nemulțumirea unui fermier care nu a primit încă subvenția, APIA a menționat că există încă jumătate de an până la termenul limită pentru efectuarea plăților aferente anului 2023, care este finalul lunii iunie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea