Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Subprefectul Mureșan, în prima zi de școală, șoferul unor elevi care nu au transportul public în comun asigurat

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Subprefectul Mureșan, în prima zi de școală, șoferul unor elevi care nu au transportul public în comun asigurat

Pentru cei mai mulți elevi, ziua de astăzi e una plină de bucurie, speranță și emoție. E ziua reîntâlnirii cu colegii și profesorii, ziua unui nou început de an școlar, a unui nou pas spre maturitate și împlinire profesională.

Nu și pentru Ștefan, Adriana, Delia, Andrei și Raul. Pentru ei, cinci tineri din satul Ungurei, astăzi e o zi a semnelor de întrebare și a incertitudinii. Emoția și bucuria începutului de an le e umbrită de o întrebare: Eu cu ce merg la școală?

Pentru a ajunge, din satul lor, la liceele din Sebeș, cei cinci trebuie să meargă aproape o oră, pe jos, până la prima stație de autobuz. Din cauză că, așa cum am atras atenția în repetate rânduri, sistemul de transport public la nivel județean este complet disfuncțional.

CITEȘTE ȘI: Evaluarea Națională 2024: CALENDARUL oficial pentru elevii de clasa a VIII-a, publicat în Monitorul Oficial

Astăzi, în locul unei festivități de deschidere de an școlar, am ales să fiu șoferul celor cinci tineri.
Voi face asta întreaga săptămână, până când, sper, domnul Ion Dumitrel și conducerea Consiliului Județean Alba vor găsi o soluție pentru a asigura transportul public în zonă.

Este inadmisibil ca, în anul 2023, Consiliul Județean Alba, în loc să vină cu soluții pentru reducerea abandonului școlar, să fie parte a problemei, prin indiferență și incapacitatea de a asigura un transport public optim.

Am discutat cu părinții celor cinci tineri iar posibilitate ca ei să renunțe la studii este reală, chiar mare, în lipsa unei variante de transport public.

Poate că, în logica domnului Ion Dumitrel și a șefilor Consiliului Județean, cinci elevi lăsați în urmă sunt doar o parte a unei statistici, un calcul matematic și electoral acceptabil. Nu pot fi de acord cu așa ceva. Un singur elev de-ar fi să renunțe la școală, din cauză că nu are cu ce să ajungă la școală, e o situație inacceptabilă și dovada clară că avem o administrație județeană falimentară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Proiectul  „Construire rețea de canalizare în localitatea Dumitra, comuna Sântimbru, jud. Alba – Preluare ape uzate localitatea Totoi, rețea de canalizare zona industrială, comuna Sântimbru, satele Dumitra și Sântimbru”, a primit undă verde din partea APM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea