Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Subiecte grele la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică. Inspectorul Trifon: În Alba materia a fost predată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

simulare-la-matematica-evaluare-nationala-201404Astăzi, de la ora 9.00, a avut loc simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică, iar conform presei centrale elevii care au ieşit de la simulare au reclamat faptul că punctul b.) de la subiectul al III-a nu a putut fi rezolvat dintr-un simplu motiv: nu a fost predat. La ieşirea de la simulare şi elevii Şcolii Generale „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au fost de părere că subiectele au fost dificile.

Iată cum arată cerința reclamată: „Determinați măsura unghiului format de planele VAC și VBD”. Pentru a ne desluşi misterul acestei probleme l-am contactat pe inspectorul şcolar, Ionel Trifon, care este şi profesor de matematică. În primă fază Ionel Trifon a spus că inspectoratul Alba nu a avut acces la simulări, nici măcar nu le-a putut deschide „eu va spun cu toată sinceritatea eu nu le-am văzut. Este o simulare, este posibil să mai apară şi greşeli. Este posibil ca materia să nu fie predată, este la dispoziţia profesorilor, ei puteau face modificări de la ordinea predării, sa inverseze. Urmează să vedem care este situaţia”, a spus inspectorul din Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După 45 de minute l-am contactat din nou pe inspectorul Trifon care, după ce a văzut subiectul a spus că în judeţul Alba nu este nimic în neregulă şi că materia a fost predată, iar simularea a fost „sensibil mai dificilă” decât anul trecut, şi „acesta a fost un lucru bun”. Ionel Trifon a concluzionat „Există riscul ca profesorul să fie bolnav şi să rămână puţin în urmă cu materia, dar acest lucru se va rezolva până la examen”.

Citeşte şi: Subiecte la simularea Evaluării Naţionale 2014, la matematică: Elevii de clasa a VIII-a au susţinut a doua probă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea