Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

UPDATE: Sub amenințarea conducerii, poștașii din Alba au renunțat la protest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Sindicaliştii de la Poşta Română au anunțat pentru astăzi proteste cu cagule pe faţă, în toată ţara. În Alba Iulia protestul poștașilor a fost… fără poștași, iar potrivit unor surse acest lucru s-a întâmplat din cauza amenințărilor venite de la conducerea companiei.

Potrivit autorităților, în această dimineață, între orele 8.00 – 9.00, trebuia să se desfășoare, în fața Prefecturii Alba, un miting autorizat prin care sindicaliștii de la Poștă să protesteze împotriva diminuărilor salariale și concedierilor anunțate de conducerea companiei. La miting nu a participat nici măcar o persoană.

De altfel, liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat încă de ieri, pentru Mediafax, că participanţii vor purta cagule în semn de protest faţă de acţiunile de „intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie” din Bucureşti.

După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber„, a spus Brătianu.

Sindicalistul a amintit că, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îl informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.

Sindicaliştii solicită conducerii CNPR renunţarea imediată la „acţiunile de tip bolşevic.

SLPR a estimat că la protestele de astăzi vor participa, la nivelul întregii ţări, aproximativ 5.000 de membri de sindicat, lucrători ai Companiei Naţionale Poşta Română.

UPDATE: Reprezentanții poștașilor din Alba s-au întâlnit cu prefectul Gheorghe Feneșer

Sindicaliştii au renunţat în ultimul moment la manifestaţie însă au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Feneşer, căruia i-au explicat şi motivul pentru care nu au mai ieşit să protesteze, deşi aveau toate aprobările necesare.

Pichetarea nu a mai avut loc, pentru că oamenilor le-a fost teamă să mai iasă în stradă şi să-şi exprime nemulţumirile faţă de ceea ce se întâmplă în Poşta Română. În 12 februarie, a avut loc un miting de protest la Bucureşti, în urma căruia participanţii la manifestaţie au început să fie anchetaţi şi asta pentru că, în opinia directorului general al Poştei Române, angajaţii nu trebuie să manifesteze. La o întâlnire cu celelalte sindicate, pe care am avut-o recent, ni s-a spus să purtăm cagule, ca să nu fim recunoscuţi de administraţie, dar noi nu suntem infractori, ne asumăm nemulţumirile pe care le avem faţă de această reorganizare, care afectează viaţa poştaşilor şi calitatea serviciilor poştale”, au declarat reprezentanții poștașilor din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Începe luna IULIE sau CUPTOR: Când trebuie să-ți ”bați” bărbatul ca să fie liniște și pace în casă tot restul anului. Tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe luna IULIE sau CUPTOR: Când trebuie să-ți ”bați” bărbatul ca să fie liniște și pace în casă tot restul anului. Tradiții și superstiții Luna iulie sau luna lui Cuptor este plină de obiceiuri frumoase, mai ales în zona rurală din România. Este luna secerișului și a roadelor de vară, luna Pandeliilor și luna Sfântului […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

30 iunie: Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Soborul celor 12 Apostoli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe 30 iunie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț, dar și Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț s-a nevoit în veacul al XIV-lea, mai întâi că sihastru pe valea pârâului Râmeț din Munții Apuseni și apoi că egumen al Mănăstirii Ramet […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea De-a lungul anilor, prin munca sa, învățătorului i-au fost recunoscute, măcar declarativ, meritele. Fiind supranumit, în timp: dascăl, apostol, învățător, profesor (un termen mai rece), omului de la catedră i s-a dedicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea