Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

UPDATE: Sub amenințarea conducerii, poștașii din Alba au renunțat la protest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicaliştii de la Poşta Română au anunțat pentru astăzi proteste cu cagule pe faţă, în toată ţara. În Alba Iulia protestul poștașilor a fost… fără poștași, iar potrivit unor surse acest lucru s-a întâmplat din cauza amenințărilor venite de la conducerea companiei.

Potrivit autorităților, în această dimineață, între orele 8.00 – 9.00, trebuia să se desfășoare, în fața Prefecturii Alba, un miting autorizat prin care sindicaliștii de la Poștă să protesteze împotriva diminuărilor salariale și concedierilor anunțate de conducerea companiei. La miting nu a participat nici măcar o persoană.

De altfel, liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat încă de ieri, pentru Mediafax, că participanţii vor purta cagule în semn de protest faţă de acţiunile de „intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie” din Bucureşti.

După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber„, a spus Brătianu.

Sindicalistul a amintit că, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îl informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.

Sindicaliştii solicită conducerii CNPR renunţarea imediată la „acţiunile de tip bolşevic.

SLPR a estimat că la protestele de astăzi vor participa, la nivelul întregii ţări, aproximativ 5.000 de membri de sindicat, lucrători ai Companiei Naţionale Poşta Română.

UPDATE: Reprezentanții poștașilor din Alba s-au întâlnit cu prefectul Gheorghe Feneșer

Sindicaliştii au renunţat în ultimul moment la manifestaţie însă au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Feneşer, căruia i-au explicat şi motivul pentru care nu au mai ieşit să protesteze, deşi aveau toate aprobările necesare.

Pichetarea nu a mai avut loc, pentru că oamenilor le-a fost teamă să mai iasă în stradă şi să-şi exprime nemulţumirile faţă de ceea ce se întâmplă în Poşta Română. În 12 februarie, a avut loc un miting de protest la Bucureşti, în urma căruia participanţii la manifestaţie au început să fie anchetaţi şi asta pentru că, în opinia directorului general al Poştei Române, angajaţii nu trebuie să manifesteze. La o întâlnire cu celelalte sindicate, pe care am avut-o recent, ni s-a spus să purtăm cagule, ca să nu fim recunoscuţi de administraţie, dar noi nu suntem infractori, ne asumăm nemulţumirile pe care le avem faţă de această reorganizare, care afectează viaţa poştaşilor şi calitatea serviciilor poştale”, au declarat reprezentanții poștașilor din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea