Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

STUDIU: Salariaţii români petrec, în medie, 4 ani la un loc de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul mare de locuri de muncă disponibile în piaţă, dar şi creşterea aşteptărilor pe care le au candidaţii de la un loc de muncă au dus la o scădere dramatică a timpului mediu petrecut de un angajat în aceeaşi companie. Astfel, potrivit celui mai recent studiu derulat de eJobs, angajaţii români rămân, în medie, patru ani într-un loc de muncă, după care aleg să facă o schimbare de carieră.

Aşa cum era de aşteptat, cele mai frecvente mutări au loc pe segmentul angajaţilor tineri, adică aceia născuţi în perioada 1980 – 1995 (Generaţia Millenial) şi cei născuţi după 1995 (Generaţia Z). În cazul primilor, angajatorii ar trebui să se aştepte la o plecare după 2,7 ani petrecuţi în cadrul companiei. Cu cât media de vârstă scade, cu atât scade şi nivelul lor de stabilitate – astfel că tinerii care abia în ultimii cinci ani au intrat pe piaţa muncii obişnuiesc să-şi caute alt job după aproximativ un an petrecut într-o companie.

„Aceste statistici se explică şi prin faptul că tinerii caută, în primul rând, acumularea de experienţă şi nu au acea teamă a schimbării şi a adaptării la nou, pe care o au generaţiile anterioare. Atunci când primesc o ofertă pe care o consideră mai bună, uneori, chiar şi cu un salariu mai mic, o acceptă pentru că văd în ea potenţialul de a creşte în carieră”, a declarat Bogdan Badea, directorul general al eJobs România.

Semnificativ mai stabili sunt angajaţii care aparţin Generaţiei X, adică aceia care au acum între 38 şi 48 de ani. În medie, ei petrec 4,2 ani la un loc de muncă şi iau decizia de a pleca mult mai greu decât cei foarte tineri.

‘Vorbim despre o generaţie aflată în punctul de maturitate profesională, mulţi dintre aceştia ocupă funcţii de management, au obligaţii financiare personale care nu le permit să ia decizii pripite şi de aceea sunt foarte atenţi atunci când fac o astfel de mişcare. Pentru ei, lista de criterii care trebuie bifate este mult mai lungă şi se extinde pe mai multe paliere: caută o ofertă financiară bună, vor stabilitate, vor funcţii de management, o reputaţie bună de angajator, se uită la distanţa dintre casă şi birou şi aşa mai departe. Sunt mai puţin dispuşi la concesii şi, prin urmare, mai stabili”, a explicat Bogdan Badea.

Cei mai statornici sunt, aşa cum arată cercetarea eJobs, angajaţii care au depăşit pragul de 50 de ani. Ei ajung la o perioadă medie petrecută în aceeaşi companie de peste 13 ani, mai exact, 13,3 ani. Lipsa de încredere în propriile forţe, dar şi teama de adaptare la o nouă echipă şi un nou mediu de lucru sunt principalele criterii pentru care doar în cazuri extreme aleg să facă o schimbare de carieră.

Statistica din România nu diferă foarte mult de cea de la nivel internaţional, unde media, pe toate categoriile de vârstă, este de 4,2 ani, în scădere de la 4,6 ani, cât era în 2014.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs.ro are un număr de peste 3,9 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de emailing de peste 1,3 milioane de potenţiali candidaţi, precum şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată, la 12 mai, în întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local Cu toate că poate părea greu de crezut, cel mai consecvent și eficient susțînător și promotor al turismului local de până acum a fost chiar populația Municipiului Alba Iulia. Contrar așteptărilor, cei care adus un […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

11 mai 1968: A început construcția primului autoturism românesc, Dacia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe data de 11 mai 1968, în urmă cu 53 de ani, a început construcția primului model Dacia 1100. Câteva luni mai târziu, pe 20 august 1968, prima mașină Dacia 1100 a ieșit pe poarta Uzinei de la Colibași. Uzina a fost construită incepand cu 1966 într-un timp record de un şi jumătate şi avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea