Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Persoanele căsătorite depășesc mai bine problemele de sănătate decât cele singure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Specialiștii susțin că persoanele căsătorite depășesc mai bine problemele de sănătate decât cele singure, conform BBC.

Cercetătorii au convingerea că mariajul face bine la sănătate, pentru că, în faţa unui factor major de risc cardiac, cum ar fi colesterolul ridicat, poate creste şansele de supravieţuire. “Un soţ iubitor vă poate impulsiona să vă îngrijiţi mai bine”, au spus specialiştii într-o conferinţă de presă.

Cercetătorii au reunit pentru acest studiu un milion de oameni care aveau tensiunea arterială crescută, diabet şi colesterol. Cu toate astea,  cei căsătoriţi au reuşit să depăşească mult mai uşor problemele de sănătate decât cei singuri.

Dr Paul Carter şi colegii săi de la Aston School, care s-au ocupat de acest studiu, au aratat că mariajul te poate ajuta să supravieţuieşti unui atac de cord. Ultimele cercetări prezentate la conferinţa Societăţii Britanice de Cardiologie arată că bărbaţii şi femeile de 50, 60 sau 70 de ani, cu un nivel ridicat al colesterolului, aveau cu 16% mai multe şanse să fie în viaţă după 14 ani dacă erau căsătoriţi. Acelaşi lucru era valabil şi în cazul diabeticilor.

Imaginea era mai puţin clară în privinţa persoanelor divorţate sau a celor văduve. De asemenea, cercetătorii nu au testat şi dacă persoanele căsătorite aveau un mariaj fericit. Ei cred însă că e important să ai pe cineva special în viaţa ta.’’Trebuie să dezlegăm motivele care stau la baza acestui fapt, dar, după câte se pare, căsătoria poate fi o formă de protecţie în cazul pacienţilor cu boli de inimă, dar nu numai. Nu spunem că toată lumea ar trebui să se căsătorească. Trebuie să preluăm efectele benefice ale căsătoriei şi să folosim în acelaşi mod prietenii, familia şi reţelele de sprijin social’’, a precizat Dr. Carter, scrie Gandul.info.

„Interacţiunile noastre sociale, ca şi ceilalţi factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, sunt determinaţi pentru sănătatea şi bunăstarea noastră. Fie că sunteţi căsătoriţi sau nu, dacă aveţi unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă, puteţi să apelaţi la cei dragi, care va pot ajuta să controlaţi situaţia”, a adăugat  Dr. Mike Knapton.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea