STUDIU: Persoanele căsătorite depășesc mai bine problemele de sănătate decât cele singure
Specialiștii susțin că persoanele căsătorite depășesc mai bine problemele de sănătate decât cele singure, conform BBC.
Cercetătorii au convingerea că mariajul face bine la sănătate, pentru că, în faţa unui factor major de risc cardiac, cum ar fi colesterolul ridicat, poate creste şansele de supravieţuire. “Un soţ iubitor vă poate impulsiona să vă îngrijiţi mai bine”, au spus specialiştii într-o conferinţă de presă.
Cercetătorii au reunit pentru acest studiu un milion de oameni care aveau tensiunea arterială crescută, diabet şi colesterol. Cu toate astea, cei căsătoriţi au reuşit să depăşească mult mai uşor problemele de sănătate decât cei singuri.
Dr Paul Carter şi colegii săi de la Aston School, care s-au ocupat de acest studiu, au aratat că mariajul te poate ajuta să supravieţuieşti unui atac de cord. Ultimele cercetări prezentate la conferinţa Societăţii Britanice de Cardiologie arată că bărbaţii şi femeile de 50, 60 sau 70 de ani, cu un nivel ridicat al colesterolului, aveau cu 16% mai multe şanse să fie în viaţă după 14 ani dacă erau căsătoriţi. Acelaşi lucru era valabil şi în cazul diabeticilor.
Imaginea era mai puţin clară în privinţa persoanelor divorţate sau a celor văduve. De asemenea, cercetătorii nu au testat şi dacă persoanele căsătorite aveau un mariaj fericit. Ei cred însă că e important să ai pe cineva special în viaţa ta.’’Trebuie să dezlegăm motivele care stau la baza acestui fapt, dar, după câte se pare, căsătoria poate fi o formă de protecţie în cazul pacienţilor cu boli de inimă, dar nu numai. Nu spunem că toată lumea ar trebui să se căsătorească. Trebuie să preluăm efectele benefice ale căsătoriei şi să folosim în acelaşi mod prietenii, familia şi reţelele de sprijin social’’, a precizat Dr. Carter, scrie Gandul.info.
„Interacţiunile noastre sociale, ca şi ceilalţi factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, sunt determinaţi pentru sănătatea şi bunăstarea noastră. Fie că sunteţi căsătoriţi sau nu, dacă aveţi unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă, puteţi să apelaţi la cei dragi, care va pot ajuta să controlaţi situaţia”, a adăugat Dr. Mike Knapton.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică”
Avertismentul unui consultant fiscal, despre greșeala pe care o face Guvernul Bolojan: „Orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut de stagnare economică” Consultantul fiscal Dan Schwartz a ținut să-i avertizeze pe guvernanți, după ce Guvernul Bolojan a anunțat creșterea de taxe. Acesta a explicat faptul că „orice creștere a TVA-ului implică un risc crescut […]
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există
De câte zile de concediu medical pot beneficia angajații români într-un an. Câte tipuri de concedii medicale există Pentru ca un angajat să fie eficient la locul de muncă este necesar să fie sănătos.Pentru momentele în care sănătatea angajatului este afectată, legislația din România prevede mai multe tipuri de concedii medicale, menite să sprijine refacerea […]
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]