Rămâi conectat

Sănătatea și natură

STUDIU: Femeile care lucrează în ture de noapte și ridică greutăți își pun în pericol fertilitatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeile care își doresc să își sporească șansele de a rămâne gravide ar trebui să nu se angajeze la locuri de muncă ce presupun ture de noapte deoarece acest lucru le-ar putea diminua fertilitatea, informează marți, 7 februarie, The Telegraph și CNN citând un studiu realizat recent în Statele Unite.

Imagine Fest 2025

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Harvard a efectuat o cercetare pe 500 de femei aflate în căutarea unui tratament de creștere a fertilității la Spitalul de Medicină Generală din Massachusetts și au descoperit că cele care desfășurau activități profesionale în ture de noapte sau cele care aveau îndatoriri ce presupuneau ridicarea de greutăți erau mai puțin fertile.

Concluziile se bazează pe numărul de ovule produse de femei în timpul tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV). Femeile care lucrau în ture de noapte produceau, în medie, cu 28% mai puține ovule pe sesiune în comparație cu cele care aveau un program normal, de zi. De asemenea, cele care ridicau greutăți aveau un număr total de ovule cu 8,8% mai mic, dar și cu 14,1% mai puține ovule mature în comparație cu cele care desfășurau activități mai puțin istovitoare fizic.

„Studiul nostru arată că femeile care au în vedere să rămână gravide ar trebui să fie atente la impactul potențial negativ pe care îl pot avea turele de noapte și ridicatul greutăților asupra sănătății lor reproductive”, notează autoarea principală a cercetării, dr. Lidia Mínguez-Alarcón.

Oamenii de știință cred că munca în ture de noapte perturbă ritmul circadian și împiedică dezvoltarea și maturizarea ovulelor, după cum a precizat pentru CNN Audrey Gaskins, epidemiolog în cadrul universității amintite.

Efectele negative au fost mai pronunțate în cazul persoanelor supraponderale, obeze și al celor trecute de 37 de ani.

Cercetarea a fost publicată luni în jurnalul științific „Occupational and Environmental Medicine”.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 1-4 (1-1), în ultima etapă din play-out | „Roș-albaștrii”, victorie clară în derby „de Alba”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 1-4 (1-1), în ultima etapă din play-out. „Roș-albaștrii”, victorie clară în derby „de Alba” În ultimul derby „de Alba” al sezonului, în runda de final a play-out-ului, CIL Blaj a pierdut pe propriu teren cu Metalurgistul Cugir, scor 1-4 (1-1). Grație acestui succes clar cugirenii au făcut schimb de locuri […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism

Bera Larisa

Publicat

în

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alternativa perfectă pentru cafea: Boost de energie și beneficii multiple

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alternativa perfectă pentru cafea: Boost de energie și beneficii multiple Băutura care înlocuiește cafeaua pentru dimineți pline de energie, fară efecte secundare. O alternativă mai sănătoasă. Cafeaua este băutura preferată a multor oameni dimineața, oferind un impuls rapid de energie. Cu toate acestea, consumul excesiv poate veni la pachet cu efecte secundare precum nervozitate, palpitații […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea