STUDIU: Consumul de ardei iute poate prelungi viața. Care sunt bolile care ar putea fi prevenite
STUDIU: Consumul de ardei iute poate prelungi viața. Care sunt bolile care ar putea fi prevenite
Capsaicina, substanța valoroasă pe care o conține ardeiul iute, reglează fluxul sanguin și are proprietăți antimicrobiene, care contribuie la prevenirea cancerului, atacurilor de cord și a comoțiilor cereberale, dar previne și obezitatea.
Sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de ardei iute, despre care s-a vorbit în ultimul timp.
„Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Este folosit la diferite preparate culinare, pentru acel gust iute. Conţine vitaminele A şi C. Unele persoane îl folosesc cu succes în diferite cure de slăbire. Este benefic organismului pentru că intensifică circulaţia sângelui, stimulează secreţiile gastrice, calmează nevralgiile, dar se folosesc şi în tratarea virozelor”, spunea medicul arădean Dorel Filip, citat de „Adevărul”, punctând că ardeiul iute este contraindicat persoanelor cu probleme hepatice, hemoroizi sau ulcer gastric și femeilor care alăptează.
Poate scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor
Ardeiul iute este considerat un antiinflamator natural, întăreşte imunitatea, previne cancerul, ajută întreg sistemul cardiovascular și poate contribui la o viaţă sexuală mai intensă.
„Ardeiul iute poate scădea nivelul colesterolului, dar şi al trigliceridelor şi de aceea este recomandat pentru a ajuta inima. Scade de asemenea tensiunea arterială şi previne diabetul, deoarece scade şi nivelul de glucoză din sânge. Dacă tot alegeţi să mâncaţi mai gras, ar fi mai bine ca mâncarea să fie iute deoarece astfel grăsimile nu elimină mai uşor din organism“, explica, tot pentru „Adevărul”, medicul internist Andrei Mitran.
O reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului
Ne putem gândi că, grație ardeiului iute, am putea avea o sănătate mai bună și o viață mai lungă.
În ce măsură prelungește viața consumul de ardei iute arată un studiu realizat de cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio, Statele Unite, care au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile alimentare ale unui grup de peste 570.000 de participanți din patru studii mari demarate în trecut, în Statele Unite, Italia, China și Iran, potrivit doc.ro.
Studiul a relevat că persoanele care au consumat în mod obișnuit ardei iute au prezentat o reducere de 26% în riscul de deces cauzat de boli de inimă, o reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului și o reducere de 25% în riscul de mortalitate din diverse alte probleme de sănătate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România se află în pragul unei crize demografice: Tinerii și adulții cu experiență profesională aleg să emigreze în număr tot mai mare
România se află în pragul unei crize demografice: Tot mai mulți români pleacă, iar revenirea în țară scade drastic În ultimii doi ani, trendul de întoarcere a românilor din diaspora s-a inversat radical: numărul celor care aleg să emigreze definitiv a depășit constant pe cel al celor care se întorc acasă. În 2022, situația era […]
PENSII 2025 | Documentele necesare de oamenii care fac parte din grupa I de muncă. Cum să NU pierzi anii de vechime
Documentele necesare de oamenii care fac parte din grupa I de muncă. Cum să NU pierzi anii de vechime Pentru mulți români care au lucrat înainte de anii 2000 în industrie, construcții sau medii cu expunere la factori de risc, grupa I de muncă reprezintă o parte esențială a carierei profesionale. Această categorie de muncă, […]
Alertă alimentară: Fasole cu cârnați, retrasă din două supermarketuri cunoscute. Riscul la care se expun consumatorii
Alertă alimentară: Fasole cu cârnați, retrasă din două supermarketuri cunoscute. Riscul la care se expun consumatorii care consumă alimentul Supermarketurile Carrefour și Profi au retras de la comercializare un sortiment de fasole cu cârnați marca Maestro, produs de Caroli Food Group Pitești SRL. Totul a început atunci când un client a semnalat prezența unui corp […]