Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Consumul de ardei iute poate prelungi viața. Care sunt bolile care ar putea fi prevenite

Ioana Oprean

Publicat

în

STUDIU: Consumul de ardei iute poate prelungi viața. Care sunt bolile care ar putea fi prevenite

Capsaicina, substanța valoroasă pe care o conține ardeiul iute, reglează fluxul sanguin și are proprietăți antimicrobiene, care contribuie la prevenirea cancerului, atacurilor de cord și a comoțiilor cereberale, dar previne și obezitatea.

Sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de ardei iute, despre care s-a vorbit în ultimul timp.

„Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Este folosit la diferite preparate culinare, pentru acel gust iute. Conţine vitaminele A şi C. Unele persoane îl folosesc cu succes în diferite cure de slăbire. Este benefic organismului pentru că intensifică circulaţia sângelui, stimulează secreţiile gastrice, calmează nevralgiile, dar se folosesc şi în tratarea virozelor”, spunea medicul arădean Dorel Filip, citat de „Adevărul”, punctând că ardeiul iute este contraindicat persoanelor cu probleme hepatice, hemoroizi sau ulcer gastric și femeilor care alăptează.

Poate scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor

Ardeiul iute este considerat un antiinflamator natural, întăreşte imunitatea, previne cancerul, ajută întreg sistemul cardiovascular și poate contribui la o viaţă sexuală mai intensă.

„Ardeiul iute poate scădea nivelul colesterolului, dar şi al trigliceridelor şi de aceea este recomandat pentru a ajuta inima. Scade de asemenea tensiunea arterială şi previne diabetul, deoarece scade şi nivelul de glucoză din sânge. Dacă tot alegeţi să mâncaţi mai gras, ar fi mai bine ca mâncarea să fie iute deoarece astfel grăsimile nu elimină mai uşor din organism“, explica, tot pentru „Adevărul”, medicul internist Andrei Mitran.

O reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului

Ne putem gândi că, grație ardeiului iute, am putea avea o sănătate mai bună și o viață mai lungă.

În ce măsură prelungește viața consumul de ardei iute arată un studiu realizat de cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio, Statele Unite, care au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile alimentare ale unui grup de peste 570.000 de participanți din patru studii mari demarate în trecut, în Statele Unite, Italia, China și Iran, potrivit doc.ro.

Studiul a relevat că persoanele care au consumat în mod obișnuit ardei iute au prezentat o reducere de 26% în riscul de deces cauzat de boli de inimă, o reducere de 23% în riscul de deces în urma cancerului și o reducere de 25% în riscul de mortalitate din diverse alte probleme de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rabla 2025 | Programul Rabla pentru persoane fizice va fi lansat pe 1 septembrie: Precizările ministrului Mediului

Ioana Oprean

Publicat

în

Programul Rabla 2025 va fi lansat pe 1 septembrie Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a anunțat, luni, 11 august 2025, la Digi24, că Programul Rabla pentru persoane fizice va fi lansat la 1 septembrie, așa cum se preconiza inițial. „Pe partea de persoane fizice, decizia în coaliție este că se va lansa acest program pe 1 […]

Citește mai mult

Actualitate

Redimensionarea corectă a aparatului bugetar, servicii mai eficiente pentru cetățeni. Cine sunt primii afectați în urma concedierilor masive anunțate de Guvern

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Redimensionarea corectă a aparatului bugetar, servicii mai eficiente pentru cetățeni. Cine sunt primii afectați Decizia Guvernului legată de eficientizarea aparatului bugetar a fost confirmată de premierul Ilie Bolojan. Vor urma concedieri masive, începând de nul viitor, ca urmare a plicării celui de-al treile pachet de măsuri. Ilie Bolojan susține că al treilea pachet de măsuri […]

Citește mai mult

Actualitate

Prețuri mici, venituri mici: România și Bulgaria rămân statele cele mai ieftine, dar și cele mai sărace din UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prețuri mici, venituri mici: România și Bulgaria rămân și anul acesta statele cele mai ieftine, dar și cele mai sărace din UE Bulgaria și România rămân și în anul 2025, statele UE cu cel mai mic cost al vieții. România este aproape în fruntea listei, cu cele mai mici prețuri din UE la categoriile majore […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea