Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Studenții din România cer 90% reducere la biletele de tren și metrou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studenții din România cer 90% reducere la biletele de tren și metrou

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) propune majorarea subvenției acordate la transportul feroviar și cu metroul pentru studenți de la 50%, cât prevede în prezent poroiectul de lege al educației aflat în dezbatere publică, la 90%.

,,În contextul în care România este penultima țară din UE la cheltuieli publice/student și luând în considerare că alte state (precum Slovacia sau Bulgaria) au politici similare sau ponderi net superioare celei de 50% din prezent, credem că toate acestea nu pot reprezenta decât un beneficiu pentru mediul universitar din România”, susține într-un comunicat ANOSR.

Totodată, ANOSR a precizat faptul că dispariția gratuității nu a ajutat în vreun fel semnificativ bugetul de stat, fapt demostrat de datele financiare dar și vizibil cu ochiul liber. ,,O astfel de subvenție reprezintă, într-adevăr, o formă de protecție socială a studenților din România și suntem convinși că, având în vedere specificul socio-economic al mediului studențesc din țara noastră, aceasta este necesară și utilă.”

În contextul scumpirilor din ultima vreme la combustibil și la biletele de tren dar și a măsurilor de protecție pe care statul la ia față de aceste scumpiri, ANOSR consideră că măsura reducerii de 90% pentru studenți este una extrem de inteligentă.

,,Ar putea fi acordată o subvenție direcționată către o categorie specifică a populației, care nu se bucură, în majoritatea ei covârșitoare, de resurse financiare semnificative.” , adaugă ANOSR.

De asemenea, ANOSR consideră că o astfel de măsură ar încuraja mersul cu trenul și cu metroul, tendință pe care statul este direct interesat să o încurajeze.

,,ANOSR consideră că introducerea unei reduceri de 90% ar elimina orice fel de scuză care ar putea fi adusă”, declară ANOSR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea