Rămâi conectat

Actualitate

Ștrandul din Geoagiu Băi, își redeschide porțile din acest weekend: Ce reguli vor avea de respectat turiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complexul Băile Daco-Romane din stașiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, îi așteaptă pe turiști încă de această sâmbătă. Conducerea complexului așteaptă publicul să se bucure de apa termală, berea rece, mâncarea delicioasă, dar respectând distanțarea socială. Regulile de igienă au fost înăsprite spre deosebire de anii trecuți, iar șezlongurile vor fi poziționate în așa fel încât distanțarea socială să poată fi respectată.

Locuitorii judeţului şi nu numai, dornici de relaxare, bălăceală şi distracţie, numai bine venite după atâtea luni de iarnă, ploi și pandemie, sunt aşteptaţi să petreacă, încă din acest weekend, mai exact de sâmbătă 20 iunie, în incinta Complexului „Băile Daco – Romane” din staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi.

Cum se anunţă o vreme numai bună pentru baie, aceştia sunt poftiţi să se bălăcească în cele trei bazine cu apă termală aflate în incintă, dar şi să se bronzeze pe şezlongurile puse la dispoziţia turiştilor care trec pragul ştrandului. Administratorul complexului balnear susține că a luat toate măsurile pentru a fi respectate normele de distanțare socială, precum și cele de igienă.

„Avem spațiu suficient pentru ca toți cei care ne trec pragul să poată păstra distanța socială. Mai mult, am achiziționat dezinfectanți, atât pentru pardoseli, cât și pentru mâini. Vom avea un covor cu dezinfectant chiar la intrarea în ștrand. De asemenea, un angajat va fi permanent de serviciu la toalete, pentru a le igieniza și dezinfecta în permanență. Clienții noștri vor avea la dispoziție săpun și dezinfectanți pentru mâini, atât la dușuri, cât și la toalete. În permaență va fi un angajat al complexului și în zona bazinelor pentru a evita situații în care vreo persoană să scuipe sau să își sufle nasul în apă. Nu vom permite astfel de gesturi, iar dacă ne vom confrunta cu așa ceva nu vom ezita să luăm măsuri. Vom fi mai stricți decât până acum, în ce privește normele de igienă în incinta complexului, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19”, a declarat administratorul Complexului „Băile Daco-Romane”, Doru Depcea.

O locație perfectă pentru petrecerea timpului liber

Complexul dispune un restaurant, aflat chiar la intrare în ștrand, linia de autoservire din apropierea bazilului olimpic, plus două puncte de fast-food. Suprafața totală a complexului este de 23.000 de metri pătrați, din care 15.000 de metri pătrați sunt folosiți pentru plajă, în timp ce cele patru bazine însumează circa 3.000 de metri pătrați. Bazinul olimpic, cel de-al patrulea luciu de apă din incinta complexului, este actualmente în renovare, și va putea fi utilizat din luna iulie. Turiștii care aleg această destinație pentru petrecerea timpului liber mai au la dispoziție și 120 de cabine în care să își schimbe vestimentația și 1.800 de șezlonguri. Complexul mai are și un loc special dedicat copiilor, un bazin și un loc de joacă unde micuții se pot zbengui în voie. Și în cazul locului de joacă, angajații sunt pregătiți să dezinfecteze aparatele cât mai des posibil. Ștrandul va fi deschis în fiecare zi, de luni până duminică între orele 9:00 și 19:00.

Susținere din partea administrației publice locale

Deși agenții economici au traversat o perioadă neagră, din punct de vedere economic, administarația publică locală din Geoagiu încearcă, pe cât posibil, să îi susțină pentru a-și repune pe picioare afacerile. În aceast sens, primarul a decis să le ofere un bonus celor care își achită până la finele lunii iulie taxele și impozitele. „Am traversat, și încă nu putem spune că s-a încheiat, o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere. Și, pentru a reporni motoarele, acești oameni au nevoie de sprijin. În acest sens, am decis, împreună cu colegii mei, să oferim tuturor agenților economic din oraș o bonificație. Astfel, toți cei care își achită taxele și impozitele până la finele lunii iulie vor beneficia de o reducere de 10 la sută. Suntem alături de toți agenții economici din stațiune și încercăm să pregătim domeniul public pentru a corespunde din toate punctele de vedere odată cu sosirea turiștilor în stațiune”, a menționat primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț.

Loc preferat de numeroşi turişti

Ștrandul din Geoagiu Băi rămâne printre locațiile, din județ, preferate de turiști. În fiecare sfârșit de săptămână, un număr mare de turiști poposesc acolo pentru a profita de soare, dar în special de calitatea excepțională și proprietățile apei termale din bazinele complexului de agrement.

Geoagiu – Băi se află printre cele 26 de stațiuni din țară, considerate de interes național. La „Băile Daco – Romane”, situat la 46 de kilometri de Deva şi 19 de Orăştie, se poate ajunge fie cu maşina, pe A1 sau Drumul Naţional (DN) 7, de la Sibiu sau Timişoara, ori pe DN 1 şi DN 7, de la Cluj Napoca, fie cu trenul până la Orăştie şi, apoi, cu autobuzul până în staţiune.

Sursa: servuspress.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea