Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

STP Alba va efectua transportul public în Zona Metropolitană Alba Iulia

Publicat

în

Din 10 septembrie 2012 intră în vigoare implementarea transportului public local de persoane în Zona Metropolitană Alba Iulia, după cum anunță STP într-un comunicat de presă. Se va efectua transportul de călători în Alba Iulia şi comunele Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Întregalde, Cricău şi Ighiu.

Există şapte zone tarifare, marcate prin culori distincte, pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente şi biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor va fi şi ea diferită, între 60 – 120 de minute, în funcţie de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puţin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în preţul aceluiaşi bilet.

Zonele Tarifare sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

Zona tarifară 1 (roşu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Preţul unui bilet valabil 60 de minute (din momentul validării) este de 1,8 lei iar preţul unui abonament este de 60 de lei pe lună.

Zona tarifară (orange) cuprinde localităţile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru şi Ciugud. Preţul unui bilet valabil 60 de minute este de 3,5 lei, iar preţul unui abonament lunar este de 85 de lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localităţile: Șard, Hăpria, Totoi, Șeuşa, Oiejdea şi Ighiu. Biletul costă 4 lei şi este valabil 60 de minute. Abonamentul lunar pentru această zonă costă 100 de lei.

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localităţile: Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra şi Mesentea. Preţul unui bilet valabil 70 de minute este de 4,5 lei. Abonamentul lunar costă 120 de lei.

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localităţile: Cricău, Benic, Tibru şi Galda de Sus. Preţului biletului este de 5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute. Preţul abonamentului lunar este de 130 de lei.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Preţul unui bilet valabil 90 de minute este de 5,5 lei, iar preţul abonamentului este de 140 de lei pe lună.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Preţul unui bilet de călătorie, valabil 120 de minute, este de 10 lei, iar al abonamentului lunar este de 250 de lei.

Potrivit reprezentanților firmei abonamentele şi biletele de călătorie sunt valabile în zona tarifară corespunzătoare tarifului plătit şi în orice zonă tarifară inferioară, în acelaşi preţ, şi pentru un număr nelimitat de călătorii efectuate în perioada de valabilitate.

Abonamentele sunt de tip ”card” şi se eliberează de la chioşcurile STP din staţiile: Gară, Centru – Romtelecom, Centru – Unirea, Cetate- Spital, Ampoi 2 – Liceul Industrial Nr. 1 şi Autogara STP.

Programul de circulaţie (orele de plecare) pe toate traseele deservite de STP rămâne neschimbat. Foarte important pentru călătorii din zonele tarifare 2-7 este faptul că toate cursele dinspre aceste zone care sosesc în Alba Iulia dimineaţa până la ora 7,40 (ora de sosire în Gara Alba Iulia) vor parcurge zonele de maxim interes: Cetate, Ampoi 3 şi Centru pentru ca aceştia să poată ajunge la locul de muncă, şcoală, instituţii publice etc, cu un număr cât mai mic de transbordări. Această suprapunere este limitată de ora 7,40 deoarece la ora 7,45 începe ora de vârf în municipiul Alba Iulia, când se înregistrează cele mai mari valori ale traficului.

Persoanele cu domiciliul în toate cele 7 zone tarifare, care, conform legii, beneficiază de gratuitate la transportul public local pot efectua un număr nelimitat de călătorii în orice zonă tarifară, pe baza unui card de mobilitate urbană obţinut de la punctele STP amintite mai sus, în baza documentelor justificative emise de autorităţile competente. Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie. Nevalidarea constituie contravenţie şi se sancţionează la fel ca şi călătoria fără bilet valabil.

Informații legate de programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține la telefon 0258/812826. Pentru informații legate de circulația în zonele tarifare 2-7, informațiile se obțin de la  autogara STP, telefon 0258/812967.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare