Ştefan Bardan s-a culcat sublocotenent şi s-a trezit avansat colonel
Drept la replică
Consider că materialul apărut în ziarul „Unirea” de vineri, 22 iunie, este mai mult un atac la persoană decât un material de presă serios şi ca atare vă rog să publicaţi următorul drept la replică:
Avansarea la gradul de colonel în rezervă mi-a fost adusă la cunoştinţă de Centrul Militar Judeţean Alba în toamna anului 2010. Nu am cerut niciodată acest lucru şi nici nu am fost înştiinţat în prealabil că MApN propune această avansare. Pur şi simplu m-am trezit cu cei de la CMJ că îmi aduc vestea. De altfel, avansarea nu a fost un secret, pentru că s-a ştiut de ea în presa locală de la vremea respectivă.
Nu am nici o problemă să renunţ la acest grad în rezervă şi voi da curs oricărei formalităţi legale prin care pot renunţa la el. Este important de ştiut, pentru public, că acest grad în rezervă nu aduce nici un avantaj material posesorului său.
Ce nu înţeleg este de ce ziarul Unirea mă calomniază într-un articol în care deontologia profesională l-ar fi obligat să îmi ceară măcar un punct de vedere. De asemenea, nu înţeleg de ce este nevoie să fie trucată o fotografie de-a subsemnatului, gest care aduce atingere dreptului la imagine aşa cum este el prevăzut de lege.
Nu afirm că este firesc ceea ce s-a întâmplat, dar atâta timp cât nu am făcut niciun demers şi nu am avut cunoştinţă de această avansare în grad de către MapN înainte ca ea să se producă, vina o poartă exclusiv cei care au avut această iniţiativă şi care au pus-o în practică.
Fără a încerca să arunc pisica în curtea altora, cred că un demers jurnalistic profesionist ar însemna investigarea tuturor speţelor de acest fel, indiferent de persoana premierului sau ministrului apărării în exerciţiu, pentru că e greu de crezut că din 1990 încoace am fost singurul sau singurii care ne-am trezit „avansaţi” în acest fel.
Cu respect pentru cititorii ziarului Unirea,
Ştefan BARDAN
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]