Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Statutul Elevului ar putea fi modificat: Ce riscă cei care au absențe și ce drepturi în plus vor avea copiii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Statutul Elevului ar putea fi modificat: Ce riscă cei care au absențe și ce drepturi în plus vor avea copiii

Un proiect de ordin pentru modificarea Statutului Elevului fost lansat în consultare publică de Ministerul Educației. Una dintre prevederi prevede scăderea unui punct la purtare pentru 20 de absențe nejustificate pe an școlar, conform Mediafax.

„Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient. (…) Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct”, se arată în proiect.

Ministerul Educației precizează că propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice.

Potrivit proiectului, față de Statutul adoptat în 2016, se introduce un articol care dă elevilor dreptul de a primi informaţii cu privire la planificarea materiei pe parcursul întregului an școlar.

De asemenea, elevii vor avea dreptul de a oferi feedback, după parcurgerea primelor două sau trei intervale de cursuri din anul școlar, cadrelor didactice care predau la clasă, prin fişe anonime sau prin intermediul unor chestionare anonime securizate.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASIGURAREA de SĂNĂTATE 2024 | Vaccinuri pe bază de prescripție electronică pentru asigurați: Tipuri și condiții de compensare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

ASIGURAREA de SĂNĂTATE 2024 | Vaccinuri pe bază de prescripție electronică pentru asigurați: Tipuri și condiții de compensare Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează cu privire la condiţiile în care asiguraţii pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripţie electronică utilizată în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Citește și: Produse de îngrijire personală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea