Rămâi conectat

Actualitate

Statul român ar putea fi obligat să plătească penalități către românii la care are datorii: Ce prevede proiectul legislativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul român ar putea fi obligat să plătească penalități către românii la care are datorii: Ce prevede proiectul legislativ

Potrivit unui proiect de lege statul român ar putea fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii. Este vorba, de exemplu, de bani încasați de ANAF din impozitul pe venit, care după regularizare se dovedește că au fost prea mulți.

În acest moment, Fiscul poate decide să îi țină în cont și să compenseze plați viitoare sau de multe ori se întârzie restituirea sumelor încasate în plus.

Un proiect de lege depus de deputatul Partidului Umanist Social Liberal, Steluța Cătăniciu, care urmează să fie dezbatut în Parlament, va elimina această formă de abuz.

Prin această lege “cetățeanul este pus pe picior de egalitate cu statul, respectiv contribuabilul este pus pe picior de egalitate cu organul fiscal. În acest moment există un dezechilibru major în codul de procedură fiscală. Practic, este un proiect care încearcă să dea eficiență acestui principiu fundamental al egalității în fața legii” a spus deputul umanist Steluța Cătăniciu într-o emisiune la Antena 3 CNN.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate