Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Statul continuă dezvoltarea spre energie verde: Două apeluri de proiecte pentru baterii și panouri fotovoltaice, relansate de Ministerul Energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul continuă dezvoltarea spre energie verde: Două apeluri de proiecte pentru baterii și panouri fotovoltaice, relansate de Ministerul Energiei

Două apeluri de proiecte cu fonduri europene, în valoare de peste 278 de milioane de euro, pentru baterii și panouri fotovoltaice, relansate de către Ministerul Energiei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministerul Energiei a anunțat relansarea a două apeluri de proiecte cu scopul de a sprijini investițiile în panouri fotovoltaice și dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice. Aceste inițiative beneficiază de o finanțare totală de peste 228 milioane de euro.

Apelul pentru dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii)

Obiectivul este punerea în funcțiune a unei capacități de minimum 240 MW (sau 480 MWh) de stocare a energiei electrice în baterii până la 30 iunie 2026.

Sunt eligibile microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii și mari care se ocupă de producția și comercializarea de energie electrică.

Bugetul alocat este echivalentul în lei a 79.600.000 euro, finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul PNRR 1.

Apelul pentru construirea de noi capacități de producție, asamblare și reciclare a bateriilor și celulelor fotovoltaice

Obiectivul este sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al bateriilor și celulelor fotovoltaice.

Sunt eligibile companiile care se ocupă de producția, asamblarea și reciclarea acestor componente.

Bugetul alocat este de 228 milioane de euro.

Ministerul Energiei spune în comuncat că aceste inițiative vor contribui la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR și la dezvoltarea sectorului energetic regenerabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea