Ziarul Unirea

STATISTICĂ: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%; serviciile de piață prestate populației, în urcare cu 5,9%, la 11 luni

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut, în primele 11 luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 6,7% ca serie brută, tot pe creștere fiind și volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației care a avansat, ca serie brută, cu 5,9%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+34,4%), comerțul cu autovehicule (+14,3%) și la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,6%). Activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 12%.

ELIT

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 7,5%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+10,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+7,7%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+3,1%) și de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+2,7%) Activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană au scăzut cu 0,4% .

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,1% ca urmare a creșterii înregistrate la activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+8,7%) și la comerțul cu autovehicule (+0,6%). Scăderi au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-2,0%) ?i comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 4,0%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna noiembrie 2018, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 4,4% datorată scăderilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-13,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-4,9%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-3,9%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-2,3%). Activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative au crescut 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 față de luna precedentă a scăzut cu 0,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna noiembrie 2017 a înregistrat o creștere cu 7,6% datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+43,2%), comerțul cu autovehicule (+13,4%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 a înregistrat o creștere cu 7,3% față de luna noiembrie 2017.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2017, provenită de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+19,1%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+17,7%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+11,8%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+0,2%). Activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor au scăzut cu 15,8%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 a crescut cu 8,4% comparativ cu luna noiembrie 2017.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO-VIDEO| S-a deschis Școala de Vară „Amicii” la Mercur City Center din Alba Iulia

Părinții care nu au cu cine să își lase copii pe perioada verii, sau pur și simplu vor să îi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro