Rămâi conectat

Ştirea zilei

Statistica DECESELOR provocate de coronavirus în județul Alba. Care este media de vârstă a celor 10 pacienţi decedaţi şi ce alte afecțiuni aveau

Publicat

în

Până marţi, 28 aprilie 2020, în județul Alba au fost înregistrate un număr de 10 decese datorate infectării cu noul coronavirus (COVID-19). Toţi pacienţii decedaţi sufereau şi de alte boli, media de vârstă a acestora fiind de 69 de ani.

În data de 29 aprilie 2020 situaţia statistică privind evoluţia COVID 19 în judeţul Alba este următoarea: 169 de persoane infectate, 104 de persoane videcate şi 10 decese. În total, în cele două laboratoare din Alba Iulia au fost efectuate un număr de 6.595 de teste.

Media de vârstă a celor 10 persoane decedate este de 69,6 de ani. Este vorba despre şase femei şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 de ani şi 90 de ani. Toate victimele aveau şi alte boli, ceea ce a accentuat evoluţia infecţiei cu coronavirus.

Electrica Furnizare Discount

La nivel naţional, media vârstei persoanelor decedate (650 în total) este de 68 de ani, fiind înregistrate decese la victime cu vârste cuprinse între 27 de ani şi 98 de ani. 86,4% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate, respectiv cel puţin o boală de care sufereau. Cei mai mulţi sufereau de afecţiuni cardiovasculare (54%), diabet (30%), afecţiuni renale (18%) şi afecţiuni pulmonare şi neurologice (16%). Cei mai mulţi dintre decedaţi sunt bărbaţi (399), reprezentând un procent de 64,4%.

Situaţia statistică a tuturor deceselor înregistrate în Alba:

Deces 10 Femeie, 82 ani, din Ocna Mureş, contact al altor doi pacienţi din acest oraş care au decedat în 8 aprilie, respectiv în 22 aprilie. Femeia a decedat în 28 aprilie la Spitalul Municipal Blaj.

Deces 9 Femeie, 64 ani. Internată în 25 aprilie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, cu simptomatologie respiratorie – stop cardio-respirator resuscitat în UPU. Data recoltării: 25.04.2020. Data confirmării: 26.04.2020 Data decesului: 26.04.2020.Comorbidităţi: DZ tip II, obezitate.

Deces 8 Femeie, 64 ani. Data internării: 15.04.2020- Spitalul de Boli Infecţioase Alba, pentru dispnee, ulterior transferat la Spitalul Municipal Blaj(16.04.2020) pentru ventilare. Data recoltarii probelor pentru COVID-19: 16.04.2020. Data confirmării: 16.04.2020. Data decesului: 24.04.2020, insuficienţă respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie. Comorbidităţi: Insuficienţă cardiacă, HTA, astm bronsic, boală hepatică cronică.

Deces 7 Bărbat, 45 de ani din Ocna Mureş. A fost contact al unei alte persoane infectate cu coronavirus, un bărbat care a murit în 8 aprilie. Era internat în spitalul din Blaj de circa 14 zile. A decedat în 22 aprilie 2020. Suferea de obezitate.

Deces 6 Femeie, 70 ani. Contact cu caz confirmat, dializat. Data confirmării: 18.04.2020. Dată debut: 17.04.2020 cu subfebră, dispnee. Dată internare: 18.04.2020 – spital Blaj. Dată deces: 21.04.2020. Comorbidităţi: cardiopatie ischiemică cr, HTA, DZ tip II insulino-dependent, neuropatie diabetică, boală cronică de rinichi.

Deces 5 Femeie, 82 de ani. Internată în data de 8 aprilie la Spitalul Municipal Blaj. I-au fost recoltate probe pentru testare, în 6 aprilie, iar rezultatul a venit o zi mai târziu, în 7 aprilie. Femeia a decedat marţi, 14 aprilie. Avea boli preexistente: bronhopneumopatie bilaterală SARS-CoV-2, insuficienţă respiratorie acută.

Deces 4 Femeie în vârstă de 70 de ani, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia în data de 7 aprilie 2020. Condiţii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetică. Pacienta a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus în data de 8 aprilie. Tot în data de 8 aprilie aceasta a decedat.

Deces 3 Bărbat, 63 de ani, cu probleme medicale. Debutul bolii a avut loc pe 01.04.2020. A fost tratat iniţial la domiciliu, apoi internat în Spitalul Municipal Blaj cu febră, tuse neproductivă. Diagnistic la internare: Pneumonie bilaterală. Insuficienţă respiratorie acută, HTA, Obezitate. Confirmat pe 05.04.2020 în laboratorul DSP Alba. Data decesului: 08.04.2020.

Deces 2 Bărbat de 90 de ani, internat pe data de 06.04.2020 la SJU Alba Iulia, în Secţia ATI cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie acută, tromboză venoasă profundă. A fost confirmat pozitiv pentru coronavirus pe data de 07.04.2020 în laboratorul DSP Alba, zi în care a şi decedat.

Deces 1 Bărbat în vârstă de 66 de ani, cu multiple comorbidităţi, internat în data de 05.04.2020, la secţia Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia. Pacientului i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, în data de 06.04.2020. Rezultatul a ieşit pozitiv în aceeaşi zi când bărbatul a decedat. Bărbatul prezenta multiple comorbidităţi, după cum urmează: cardiopatie ischemica, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică – dializă, diabet zaharat insulinodependent, obezitate. Pacientul are domiciliul în judeţul Cluj şi se afla în judeţul Alba se afla în vizită la fiica sa.

sursa: adevarul.ro

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la SEBEȘ: Pompierii acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la SEBEȘ: Pompierii acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case

Garda de Intervenție Sebeș acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit în municipiul Sebeș.

Din primele informații incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei case pe aproximativ 70 mp cu extindere la acoperișul altei case alipite, pe aproximativ 60 mp.

Forțe alocate: 3 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă și 1 amb. SMURD. Acțiunea este în dinamică revenim cu detalii, transmite ISU ALBA prin canalul de comunicare specific.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE : Incendiul a fost localizat, nu mai există pericol de propagare. Fără victime omenești. Forțele de intervenție acționează în continuare pentru lichidarea tuturor focarelor. Transmite ISU Alba prin canalul specific de comunicare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19

Publicat

în

HOTĂRÂRE privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19

HOTĂRÂRE nr. 93 din 23.10.2021 privind aprobarea solicitării de asistență internațională pentru asigurarea medicamentelor și echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, precum și a echipelor medicale specializate prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă și al Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre)

Având în vedere nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, precum și cu imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenței medicale acestor pacienți,

Electrica Furnizare Discount

Luând în considerare creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți ce au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, precum și nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităților sanitare,

Ținând cont de propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în sensul solicitării de asistență internațională, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și g) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 20 lit. f) și g) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și 2 componența Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.2 – Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către unitățile sanitare ce acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.

Art.3 – Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Art.4 – Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Citește mai mult

Ştirea zilei

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 pentru gestionarea pacienților cu forme severe sau grave de boală transferați în străinătate de statul român

Publicat

în

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 pentru gestionarea pacienților cu forme severe sau grave de boală transferați în străinătate de statul român

HOTĂRÂRE nr. 92 din 23.10.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 pentru gestionarea pacienților cu forme severe sau grave de boală transferați în străinătate de statul român.

Având în vedere situația epidemiologică la nivel național caracterizată de creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV2 care a determinat supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, ce a impus transferul unora dintre pacienți la unități spitalicești din afara țării, în considerarea faptului că aceste persoane au fost transferate în străinătate de către autoritățile române competente, neputând fi tratate în România, este necesară susținerea repatrierii pentru a se asigura întoarcerea în România. Cheltuielile de repatriere pentru persoanele externate presupun asigurarea transportului către România, inclusiv în situația în care se impune ca repatrierea acestora să fie asistată medical.

Electrica Furnizare Discount

-în cazul persoanelor decedate, repatrierea presupune o serie de cheltuieli pe care le efectuează, de regulă, operatorii economici de pompe funebre, la care se pot adăuga și alte cheltuieli conexe care trebuie efectuate în străinătate în
scopul îndeplinirii formalităților de repatriere.

-în condițiile în care cheltuielile anterior menționate nu pot fi imputate persoanelor transferate sau aparținătorilor, se impune crearea cadrului normativ  necesar pentru ca Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și al oficiilor consulare, să fie în măsură să efectueze aceste cheltuieli.

-în ceea ce privește persoanele decedate, se impune asigurarea unui sprijin familiei prin acordarea suportului financiar necesar constând în plata cheltuielilor de repatriere a persoanei decedate în străinătate, respectiv pentru asigurarea realizării de către personalul consular al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare al formalităților procesului de repatriere.

-în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c), e) și i) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, 2 în temeiul prevederilor art. 20 lit. l) și n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și al oficiilor consulare din străinătate, să realizeze formalitățile consulare necesare pentru repatrierea, în România, a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au făcut obiectul transferării la unități spitalicești din străinătate pentru tratamentul infecției cu virusul menționat.

Art.2 – Se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din străinătate, să asigure, în limita fondurilor bugetare aprobate, plata cheltuielilor de repatriere în România a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au făcut obiectul transferării la unități spitalicești din străinătate, pentru:

– transportul persoanelor care au fost externate în urma deciziei medicale de specialitate de la unitatea spitalicească din străinătate, inclusiv în cazul în care se impune repatrierea asistată medical;

– asigurarea utilităților de primă necesitate pe perioada transportului, cum ar fi, dar fără a se limita la: hrană, îmbrăcăminte, medicamente, asistență medicală în regim de urgență;

– transportul în România al persoanelor decedate în străinătate;

– formalitățile specifice întreprinse de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României pentru procurarea de documente, care includ, fără a se limita la acestea, acte de stare civilă străine, traduceri, apostilare/ supralegalizare, dacă autoritățile străine competente percep anumite taxe sau tarife, după caz.

Art.3 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare prevăzute la art. 2, să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Externe sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare