STATISTICĂ: A crescut consumul de apă potabilă pentru uz casnic, în municipiile și orașele din România
Cantitatea totală de apă potabilă pentru uz casnic distribuită consumatorilor, anul trecut, s-a ridicat la 561,847 milioane metri cubi, iar consumul mediu zilnic de apă potabilă pentru uz casnic a fost de 85,8 litri/locuitor în municipii și orașe, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.
Cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor a fost la sfârșitul anului 2017 de 746,401 milioane mc, cu 5,683 milioane mc mai mult față de anul 2016, apa potabilă pentru uz casnic reprezentând 75,3% din total.
Pierderile de apă potabilă au fost de 37,3% pe total țară, iar în municipii și orașe de 41%. Acestea au fost cauzate de uzura avansată a conductelor de aducțiune și distribuție a apei potabile, precum și a echipamentelor de captare și pompare.
În anul 2017, consumul mediu zilnic de apă potabilă pentru uz casnic a fost de 85,8 litri/locuitor în municipii și orașe, cu o scădere de 1,1 litri/ locuitor, reprezentând o scădere de 1,3% față de anul 2016.
Proporția apei potabile distribuită consumatorilor care au instalate apometre, în totalul distribuit, este de 95,1%, diferența de cantitate de apă potabilă fiind înregistrată în sistem ”paușal”.
La finele anului trecut, lungimea simplă a rețelei de distribuție a apei potabile era de 82.090,4 km, cu 2.412,8 km mai mare pe total țară față de situația existentă la sfârșitul anului 2016. Rețeaua de distribuție a apei potabile la nivel național a crescut în 2017 față de anul anterior, în special prin extinderea sistemului centralizat de alimentare în mediul rural cu 1.796,8 km.
În municipii și orașe, proporția lungimii străzilor care aveau rețele de distribuție a apei potabile, față de lungimea totală a străzilor, a fost de 78,7%.
În orașele Bechet (Dolj), Miercurea Sibiului (Sibiu), Milisăuți și Cajvana (Suceava) exista un grad redus de echipare a străzilor cu rețele de distribuție a apei potabile (sub 10% din lungimea străzilor).
La 31 decembrie 2017, capacitatea totală a instalațiilor de producere a apei potabile a fost de circa 9,809 milioane mc/zi (cu 131.400 mc/zi mai puțin față de anul 2016), iar în municipii și orașe a fost de 7,558 milioane mc/zi (cu 46.800 mc/zi mai mult față de anul 2016).
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată