Start al Campionatului Mondial 2014 *Sărbătoarea fotbalului mondial porneşte la drum astăzi, primul meci Brazilia – Croaţia
Campionatul Mondial de Fotbal 2014, a 20-a ediţie, una jubiliară, debutează astăzi, cu meciul Brazilia – Croaţia, la Sao Paolo, turneul final disputându-se în ţara cafelei şi a carnavalului, între 12 iunie şi 13 iulie. Va fi a doua oară când acest eveniment se dispută în patria selecţionatei „Seleçao”, prima dată în 1950, iar Brazilia va deveni cea de-a cincea ţară care găzduieşte pentru a doua oară Mondialul, după Mexic, Italia, Franţa şi Germania. Cum ediţia de acum 4 ani s-a desfăşurat în Africa de Sud, bifăm o altă premieră, întâia dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt în afara „Bătrânului Continent”.
Cele mai puternice 32 de reprezentative naţionale din lume pornesc o nouă aventură a Cupei Mondiale, primul turneu final cu toate cele 7 campioane mondiale la start, întreaga lume fiind conectată la festinul fotbalului mondial. Ne aşteaptă o aventură magică, o lună de superfotbal, în care sportul rege îşi etalează farmecul inegalabil, cu 64 de meciuri, ţinta fiind cucerirea trofeului râvnit de întregul mapamond, Cupa „Jules Rimet”, încununarea cu coroana de lauri cuvenită campioanei. Cupa Mondială reprezintă visul oricărui microbist, o întrecere de clasă, ce rivalizează ca anvergură cu Jocurile Olimpice. Cel mai important eveniment sportiv al anului 2014, de o amploare nemaiîntâlnită, adună emoţii, bucurii, pasiuni fără limite, dar şi magia aferentă unui turneu final, o pledoarie pentru un spectacol de rang înalt.
Lupta pentru supremaţie ar trebui să însemne o afacere între reprezentantele eternelor continente rivale, Europa şi America de Sud, în grupul pretendentelor la trofeu regăsindu-se Brazilia, Spania, Uruguay, Argentina, Olanda, Anglia, Italia, Germania, însă din ecuaţie nu poate fi scoasă eventualitatea unei alte surprize. Un Mondial nu reuneşte doar cele mai bune reprezentative din lume, ci aduce în scenă marea majoritate a starurilor, dornice de o reprezentaţie de lux. Un turneu final este o sărbătoare a fotbalului, pe gazon şi în tribune, iar farmecul este amplificat de aceşti artişti, „magnetul” întrecerii supreme, unice, o veritabilă colecţie de stele şi abia aşteptăm să aflăm cine va fi noul stăpân al imperiului mondial numit Fotbal. Din păcate noi românii ne-am obişnuit deja cu telecomanda şi perioada îndelungată de absenţă de la turneele finale, îndreptându-ne pasiunile spre alte teamuri.
Brazilienii dau, începând de azi, cea mai mare și mai extravagantă petrecere din istoria fotbalului. A 20-a ediție a Cupei Mondiale este de departe cea mai scumpă, peste 11 miliarde de dolari fiind cheltuiți pentru organizarea evenimentului.
Primul meci se va disputa la Sao Paulo, acolo unde, până în urmă cu doar câteva zile, se lucra la noul stadion. Brazilienii nu concep un pas greșit al favoriților în meciul de deschidere cu Croația.
”Vă spun că vremea noastră a venit. Vom merge împreună, timp de o lună. Cupa Mondială este a noastră”, a spus antrenorul gazdelor, Luis Felipe Scolari, care a mai ghidat-o pe Brazilia către un triumf în această competiție, în urmă cu 12 ani.
Brazilia face parte din Grupa A, unde mai sunt prezente Croația, Mexic și Camerun. Cum gazdele sunt favorite certe la calificarea în faza optimilor de finală, celelalte trei echipe vor duce lupte grele pentru locul doi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
VIDEO: Nicolae Stanciu, căpitanul echipei României, premiat pe „Cetate” de FRF! „2024 a fost cel mai bun an al meu”, spune fotbalistul albaiulian
Albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, a primit acasă, la Alba Iulia, pe „Cetate”, trofeul pentru golul anului 2024 oferit de FRF. Un moment special pentru internaționalul român a fost prezența la partida din Cupa României, de pe „Cetate”, dintre CSM Unirea Alba Iulia și SCM Rm. Vâlcea, meci la care a dat lovitura simbolică […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 4 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri