Starea PÂRTIILOR la Arieșeni și Șureanu, în perioada 27 ianuarie – 2 februarie. Sezonul de schi continuă în condiții bune
Vremea perfectă pentru schi continuă la Șureanu, unde cele 6 pârtii funcționale își așteaptă turiștii. În plus, drumul de la lacul Oașa este în stare bună (dar, atenție, necesită lanțuri pentru roți), pârtiile sunt bătătorite remarcabil de bine, iar zăpada este, încă, foarte bună de schi pentru perioada 27 ianuarie – 02 februarie. Singura problemă: gerul crâncen, în special în primele ore ale zilei.
Vreme la fel de frumoasă și pârtii la fel de bine pregătite de schi vor fi și la Arieșeni, unde sezonul continuă cu succes pentru perioada 27 ianuarie – 02 februarie.
• Domeniul Schiabil Şureanu
– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)
– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)
– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km
– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
– Altitudine maximă: 2.010 m
– Tunuri de zăpadă: nu
– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live
– Nocturnă: nu
– Pârtii pentru sănii: da
– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal
Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).
Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.
Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): în prezent este deszăpezit, are refugii, dar există, pe direcția de mers, șanțuri adânci. Atenție la șofat, sunt absolut necesare lanțurile.
Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: sunt deschise 6 pârtii (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), iar stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproximativ 50 cm. Întrucât nu a mai nins de câteva zile, zăpada nu mai este atât de proaspătă precum era săptămâna trecută. Există, pe anumite vârfuri de pantă, gheață și piatră, din cauza stilului defectuos de coborâre al majorității schiorilor și boarderilor (care coboară exclusiv în derapaj). Nici în zonele de off-piste nu este, momentan, cea mai bună zăpadă (mai mult crustă). Cu toate acestea, în ansamblu, pârtiile se prezintă excelent, cel puțin în prima parte a zilei. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.
Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania), la Șureanu nu va mai ninge între 27 ianuarie și 02 februarie. Vremea va fi în continuare foarte frumoasă pentru toată perioada, cu cer senin, soare din plin și temperaturi extrem de joase, așadar recomandăm haine groase și ochelarii de soare cu înaltă protecție UV. Temperaturile se vor încadra între -20 și -6 grade Celsius; șanse de viscol sunt slabe. De asemenea, nici vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.
Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913); patru après-ski¬-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.
Sfaturi de buzunar:
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.
Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intrați pe www.schisureanu.ro
• Arieşeni (Vârtop)
– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)
– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)
– Lungime totală: 2 km
– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)
– Altitudine maximă: 1.400 m
– Tunuri de zăpadă: da
– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html
– Nocturnă: da
– Pârtii pentru sănii: da
– Semnal mobil: toate rețelele
Evaluare generală: vreme la fel de frumoasă și pârtii la fel de bine pregătite de schi vor fi și la Arieșeni, unde sezonul continuă cu succes pentru perioada 27 ianuarie 02 februarie.
Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.
Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.
Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: pe ambele pârtii de la Arieșeni există, acum, zăpadă ideală pentru schi, cu toate că ninsori nu au mai avut loc de câteva zile. Din fericire, însă, stratul de zăpadă continuă să fie suficient atât pentru schi, cât și pentru snowboarding. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.
Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania), vremea continuă să fie geroasă și însorită la Arieșeni, cu temperaturi între -16 și 0 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.
Sfaturi de buzunar:
– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.
– nu consumați alcool înainte de a schia.
sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi” din Munții Șureanu
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii