Starea pârtiilor de schi din județul Alba în acest weekend
Starea pârtiilor de schi din județul Alba în perioada 25-27 ianuarie 2013:
- Domeniul Schiabil Şureanu
Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.
Drum: singura porțiune care pune mici probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă și, pentru orice eventualitate, lanțurile pentru roți.
Pârtii: toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Stratul de zăpadă măsoară, acum, aproximativ 40-45 cm grosime. Predomină zăpada de tip powder, ideală pentru freeride și snowboard. Pe alocuri pârtiile prezintă mici porțiuni de gheață, însă ele nu pun mari probleme la coborâre.
Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va ninge puternic vineri și, mai slab, sâmbătă și Duminică. Temperaturile, în weekend, se vor încadra între -13 și – 4 grade Celsius. De asemenea, în cursul săptămânii următoare ninsorile vor înceta, fiind înlocuite de temperaturi foarte scăzute. Important este faptul că stratul de zăpadă va crește semnificativ, fiind ideal pentru orice tip de alunecare pe pârtie.
Instalații de cablu: telescaunul și teleschiurile funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitori de schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei și la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei afterski-uri la baza pârtiilor; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.
- Arieşeni (stațiunea Vârtop)
Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.
Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.
Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 40 cm, fiind foarte potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va ninge slab spre moderat vineri și sâmbătă, urmând ca săptămâna viitoare ninsorile să înceteze. Temperaturile se vor încadra, în weekend, între -15 și – 4 grade Celsius.
Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.
Serviciul Turism, din cadrul Consiliului Județean Alba
foto Rareș Tileagă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 11 minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor