Rămâi conectat

Cultură Educație

Starea învăţământului preuniversitar judeţean

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Ieri, 18 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor a avut loc şedinţa de prezentare a stării învăţământului preunivesitar judeţean în anul şcolar 2010 – 2011. În deschidere, ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba, a oficiat o rugăciune, iar în predica ce a urmat a spus că biserica şi şcoala sunt surori, iar istoric vorbind, şcoala s-a născut la umbra bisericii, preoţii fiind în trecut şi dascăli. Înaltul ierarh a făcut apel la sprijinirea disciplinei Religie şi a profesorilor care predau această materie, rugându-i pe directorii de şcoli să sesizeze Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia despre eventualele devieri comportamentale ale acestor cadre didactice. Totodată, arhiepiscopul a lansat rugămintea ca preotul să fie lăsat ca măcar de 3 ori pe an să oficieze un serviciu religios în şcoală. Sorin Bumb, vicepreşedintele CJ Alba, a subliniat rolul unităţilor de învăţământ şi al profesorilor în crearea de modele de urmat pentru tânăra generaţie, iar viceprimarul Voicu Paul a arătat importanţa dezvoltării înţelepciunii la copii, nu doar a inteligenţei.
Comisarul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestorul de poliţie Ioan Căbulea, a vorbit despre colaborarea instituţională necesară prevenirii şi combaterii violenţei în şcoli, fiind recomandate asigurarea pazei şi instalarea camerelor de supraveghere. Totodată, trebuie luate măsuri pentru evitarea izbucnirii unor conflicte între elevi şi alte pesoane străine de şcoală, îndeosebi tineri. Chestorul Ioan Căbulea a subliniat că declaraţiile difuzate de unele televiziuni potrivit cărora judeţul Alba ar fi nesigur sunt nefondate, nefiind furnizate de poliţie, iar acest lucru va fi demonstrat şi de datele statistice ale bilanţului pe 9 luni, arătând, de exemplu, că în acest an numai la o şcoală din Sebeş şi una din Draşov s-au produs infracţiuni. Totodată, şeful IPJ Alba a menţionat că de la începutul anului şcolar poliţiştii patrulează prin zona unităţilor de învăţământ, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, iar poliţia a intensificat măsurile de prevenire şi combatere a consumului de plante etnobotanice. Pe linia traficului rutier, au fost reînfiinţate patrule de circulaţie care îţi dovedesc utilitatea în apropierea şcolilor unde funcţionează. Apoi, prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba, a trecut la prezentarea propriu-zisă a stării învăţământului, structurată pe două componente: realizarea obiectivelor Programului de guvernare şi analiza învăţământului din perspectiva indicatorilor de bază, aspecte asupra cărora vom reveni. Din prezidiu au mai făcut parte subprefectul Raul Tudoraşcu, inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Alba, prof. Rodica Andronescu şi Deák-Székely Szilárd Levente – directorul Casei Corpului Didactic Alba, iar în sală s-au mai aflat conf. univ. dr. Lucia Căbulea – prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” şi ofiţeri de poliţie şi jandarmi. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea