SRI: Val de atacuri cibernetice de amploare asupra băncilor din România
Asupra unor instituţii financiare din România, au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an, hackerii folosind mai multe instrumente de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu „o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică”, anunță Serviciul Român de Informaţii.
„Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence – Centrul Naţional Cyberint (CNC) – deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituţii financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an. Recent, şi alte instituţii partenere SRI au identificat, în ţările din care provin, iminenţa producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume. Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică”, anunţă SRI, potrivit News.ro.
Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori constă în extragerea unor sume de bani, eliminând limitele de retragere aferente unor conturi bancare.
Centrul Naţional Cyberint monitorizează de mai multă vreme activităţile desfăşurate de Gruparea Cobalt.
Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani.
Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT – Advanced Persistent Threat – în urma cărora obţin acces la sistemele informatice şi ulterior găsesc metode să valorifice informaţiile accesate.
„Pe fondul acestor atacuri cibernetice complexe, SRI a acordat deja sprijin unor instituţii financiare pentru evaluarea, atribuirea şi contracararea eventualelor efecte ale acestora. Serviciul Român de Informaţii pune la dispoziţia instituţiilor financiare expertiza sa în domeniul protejării infrastructurilor cibernetice. Eventualele solicitări de sprijin pot fi transmise la adresa de email [email protected]”, anunţă Serviciul.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun