Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei pentru secția de tenis a Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei pentru secția de tenis a Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia ar putea beneficia de sprijinul financiar de 50.000 de lei. Proiectul se află pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, urmând a fi discutat în ședința ordinară din data de 30 martie 2022.

Proiectul de act administrativ iniţiat vizează alocarea sumei de până la 50.000 lei Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia – secţia tenis, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2022.

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în scopul organizării unor activităţi sportive.

Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia are nevoie de sprijinul autorităţii publice locale pentru revitalizarea, popularizarea şi dezvoltarea tenisului în Municipiul Alba Iulia, dar şi în judeţul Alba.

Programul sportiv propus pentru anul 2022:

Programul sportiv legat de secţia de tenis îşi propune susţinerea activităţii sportivei noastre, Miriam Bulgaru, cea mai buna sportivă a clubului, care participă în acest sezon la o serie întreaga de turnee ITF, pe suprafeţe diferite, turnee clasificate în categorii de premii între 25k şi lOOk, dar şi care îşi propune accederea în circuitul WTA prin intrarea pe tablourile de calificări şi principale ale marilor turnee din circuitul feminin. Pentru susţinerea acestor participări sunt necesare fonduri pentru costurile privind deplasarea (transport, cazare, masă) şi participarea la turneele mai sus menţionate pentru sportiva noastră, care este însoţită de staff sportiv.

Sportiva albaiuliană a început anul foarte motivată să investească mai mult ca niciodată în cariera sa (antrenor, deplasări îndepărtate) pentru că se află foarte aproape să ajungă în top 250 WTA, ceea ce i-ar permite să participe la Grand Slam-uri (Roland Garros, US Open, etc). în acelaşi timp, pentru a putea performa la cel mai inalt nivel, are nevoie de o echipă foarte bună în spate, antrenor de tenis, preparator fizic, fizioterapeut.

Ca şi costuri, o lună cu participări la evenimente în circuit este formată din aproximativ 2-3 turnee şi 2 săptămâni de pregătire, în funcţie de rezultate şi forma sportivă. Acest program începe în fiecare an în luna ianuarie şi se termină în luna noiembrie. în general, primele şi ultimele 2 luni ale anului sunt turnee în afara continentului european, iar pe perioada de vară sunt mai multe turnee în Europa.

Costul unei săptămâni de turneu, fără antrenor, este de circa 500 de euro, aici fiind inclusă deplasarea (zborul), cazarea şi masa. într-o săptămână de antrenament, desfăşurată în ţară, costul este de aproximativ 350 de euro. Astfel, o lună obişnuită de turnee şi antrenamente ar ridica costuri în jur de 1800 de euro, fără antrenor.

Având şi un antrenor, full time, la fel cum s-a întâmplat în ultimele trei luni, costul total se dublează. Anual, pentru cazare şi deplasare un jucător profesionist de tenis are nevoie de un minim de 20.000 de euro.

Planul sportivei pentru viitorul apropiat este să aibă o pregătire foarte bună în următoarele trei săptămâni, pentru a începe în forţă sezonul pe zgură în Europa. Va începe la sfârşitul lunii mai, probabil cu un turneu în Italia.
Suma solicitată spre finanţare Consiliului Local Alba lulia necesară pentru implementarea programului sportiv este de 50,000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea