Rămâi conectat

Economie

Sprijin financiar de la Guvern pentru 1.100 de tineri care vor să înceapă o afacere

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tinerii din România care nu au împlinit încă 35 de ani şi care nu au mai dezvoltat până în prezent o afacere, vor fi sprijiniţi financiar de Guvern să înceapă una. Actul normativ prin care se asigură până la 10.000 de euro pentru 1.100 de tineri a fost adoptat recent de Guvern. „Statul oferă tinerilor posibilitatea, ca pe baza Ordonanţei pe care a emis-o Guvernul, să obţină un sprijin financiar direct reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii pe care-l propune tânărul, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Cu alte cuvinte, cine are o idee foarte bună de afaceri, un plan credibil care aduce plus-valoare şi locuri de muncă în economie şi este tânăr poate beneficia de acest sprijin de până la 10.000 de euro. Dar atenţie, banii aceştia nu sunt bani cash care se dau unui tânăr în mână, ci se dau doar dacă proiectul de afaceri este apreciat ca fiind unul care creează locuri de muncă şi are perspectivă. Banii se consemnează într-un cont la o bancă şi de acolo, pe bază de factură, pot fi plătite numai cheltuielile legate de achiziţionarea de echipamente sau utilaje pentru dezvoltarea afacerii, sau pentru plata pensiilor, cu dovezi, şi nu pentru a fi cheltuiţi în altă parte”, a explicat senatorul PDL de Alba, Alexandru Pereş, în cadrul unei conferinţe de presă. Beneficiarii acestui sprijin vor avea însă şi obligaţii, astfel acel tânăr întreprinzător care beneficiază de sprijinul statului, trebuie să angajeze cel puţin doi salariaţi şi să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent pentru a crea alte locuri de muncă. Facilităţile se opresc în momentul în care cifra de afaceri depăşeşte 500.000 de euro şi sunt excluse de la finanţare afacerile gen jocuri de noroc sau pariuri. Evaluarea planului de afaceri şi a criteriilor care trebuie îndeplinite de către tineri se va face într-un mod extrem de transparent, practic fiecare îşi va putea autoevalua punctajul printr-o aplicaţie software instalată pe site-ul Agenţiei pentru IMM-uri. „E un început. Dacă viaţă ne va demonstra că este un succes, nu vom ezita să gândim şi sume suplimentare. Deocamdată asta ne-am propus pentru anul 2011, în condiţiile economiei care iese din recesiune. Nu suntem încă pe creştere economică deplină, vom fi pe 1,5%-2% până la sfârşitul anului, atât ne putem permite, să sprijinim peste 1.100 de firme, cu 10 milioane de euro care sunt alocaţi pe această componentă în vederea sprijinirii tinerilor întreprinzatori, indiferent că sunt la oraş sau la sate. Sau, mai bine spus, cu atât mai mult dacă se află la sat, vor avea un sprijin care le va da posibilitatea să primească acest ajutor. Aşa că tinerii pănâ în 35 de ani care n-au dezvoltat afaceri, au o bună ocazie de a începe un drum nou în viaţă, pe calea activităţii economice”, a mai spus Alexandru Pereş. (I.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea