// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Sporuri de 35 la sută pentru bugetarii care se ocupă de atragerea fondurilor europene

Sporuri de 35 la sută pentru bugetarii care se ocupă de atragerea fondurilor europene.

Potrivit deciziei Executivului, bugetarilor li se acordă, începând cu drepturile salariale din luna ianuarie, un spor de până la 35%, pentru cei care au minimum 75% din atribuții pe fonduri europene. Vor primi acest spor angajații din ministerele Dezvoltării Regionale și Agriculturii care se ocupă cu atragerea de fonduri europene.

Potrivit hotărârii de Guvern, de aceste prevederi vor beneficia și serviciile suport din cadrul Ministerului Agriculturii, care ajută la implementarea atragerii de fonduri europene. Și până acum, cei care gestionau fonduri europene, din cele două ministere, primeau un spor de până la 75% la salariu, dar prin legea salarizării unice aceste drepturi au fost suspendate. Practic, aceste categorii își vor păstra același venit, potrivit actului normativ adoptat în ultima ședință de Guvern.

Majorarea salariului de bază cu până la 35% se acordă numai în perioada cât persoana își desfășoară activitatea în condițiile prevăzute de lege. Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aplicarea art. 17 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: stabilește criteriile și modul de acordare a majorării salariale pentru personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor și instituțiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare nerambursabile europene; personalul din cadrul MADR care gestionează fonduri europene nerambursabile nu va beneficia de o majorare a salariilor cu 75%, ca până acum, ci va beneficia de o majorare de până la 35%, dacă va îndeplini criteriile stabilite in proiectul de hotărâre de guvern; personalul care beneficiază de un spor de până la 35% este numai acela care are prevăzute în fișa postului atribuții specifice domeniului gestionării asistenței financiare nerambursabile europene, reprezentând minimum 75% din totalul atribuțiilor de serviciu sau desfășoară activități suport pentru sistemul de management și control al fondurilor europene, reprezentând minim 75% din totalul atribuțiilor de serviciu.

De asemenea,  majorarea salarială de maximum 35% se  acordă în funcție de rezultatele evaluării performanțelor profesionale, astfel: a) în cazul obţinerii calificativului „foarte bine”, majorarea salariului de bază va fi de 35%; b) în cazul obţinerii calificativului „bine”, majorarea salariului de bază va fi de 15%; c) în cazul obţinerii calificativelor „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” nu se aplică majorare salarială.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Sporuri de 35 la sută pentru bugetarii care se ocupă de atragerea fondurilor europene

  1. Petre Daea 04.02.2018 la 16:51

    Oare fac ceva in plus fata de ce scrie in fisa postului?