Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Spitalul Orășenesc din Cîmpeni se dotează cu un sistem de ultrasonografie modern

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Orășenesc din Cîmpeni se dotează cu un sistem de ultrasonografie modern • Achiziție în valoare de 198.000 de lei.

Spitalul Orășesc Cîmpeni alocă 198.000 de lei pentru achiziționarea unui sistem de ultrasonografie modern. Selecția firmei care va furniza aparatul se face prin intermediul SEAP, criteriul fiind: cel mai scăzut preț. Termenul limită de depunere a ofertelor este 10 septembrie 2018, astfel că aparatul ar putea deveni funcțional până la finele anului.

Ultrasonografia este sinonimă cu ecografia sau sonografia și reprezintă o metodă imagistică care ajută la vizualizarea diferitor organe ale corpului uman.

În prezent, reprezintă cea mai des utilizată metodă din imagistica medicală şi aceasta datorită numeroaselor avantaje de care dispune: nu este nocivă, este rapidă, simplă, sigură şi uşor de efectuat.

Este neinvazivă, nedureroasă, nu are efecte adverse, întrucât utilizează ultrasunetele. Nu dăunează sub nicio formă organelor care le captează, iar viteza de propagare a undelor este influenţată direct de densitatea organului pe care transductorul (sonda care emite ultrasunetele) îl traversează.

Cu ajutorul unui program pe calculator, aceste informaţii sunt transformate în imagini alb-negru, pe care, ulterior, medicul le interpretează. Imaginile ecografice se obţin în timp real, fiind uşor de vizualizat şi de analizat structura, mişcarea, dar şi posibilele disfuncţii ale următoarelor părţi ale corpului uman: glanda tiroidă şi glandele paratiroide; vasele mari (aorta, arterele renale, arterele iliace, vena porte, etc); ganglionii limfatici; inimă; glandele mamare; organele abdominale (ficat, vezică biliară, splină, pancreas, rinichi, vezică urinară); organele pelviene (uter, ovare, prostată); sarcină şi eventualele probleme ce pot interveni.

Poate fi efectuată fără nicio restricţie şi de câte ori este nevoie atât de femeile însărcinate, de copii, cât şi de adulţi şi vârstnici, întrucât nu emană radiaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea