Spitalul Municipal Sebeș va fi dotat cu aparatură medicală și un computer tomograf în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei

Miercuri, 12 octombrie 2016, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Dumitru Alexandru Sinea şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor au semnat un contract în valoare de 1.224.000 lei, pentru alocarea prin transfer de la Ministerul Sănătăţii, către Municipiul Sebeş, a sumei destinate Spitalului Municipal Sebeş, pentru aparatură şi echipamente medicale – computer tomograf.

clinica-tomografie-alba-iulia14Finanţarea a fost acordată în urma solicitării depuse, în cursul lunii august, la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Alba, prin managerul Spitalului Municipal Sebeş, precum şi ţinând cont de bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii în virtutea prevederilor Legii nr. 95/2006 şi ale Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1079/2013.

ELIT

”Menţionăm faptul că Spitalului Municipal Sebeş i-au fost alocate, în cursul anului 2016, fonduri de la Consiliul Local, pentru achiziţionarea de aparatură medicală, precum şi pentru lucrări de modernizare, dintre care menţionăm: laborator de analize medicale (reparaţii şi dotări) – 273.000 lei, reabilitare medicală – 40.000 lei, aparatură medicală O.R.L. – 98.000 lei, aparatură medicală Oftalmologie – 41.000 lei, echipamente pentru sterilizare secţiile Obstetrică – Ginecologie şi Chirurgie generală – 300.000 lei, pentru blocurile operatorii din secţiile Obstetrică – Ginecologie şi Chirurgie generală 2 lămpi scialitice în valoare de 100.000 lei, pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină, aflată în curs de autorizare, aparatură în valoare de 18.000 lei, pentru transportul hranei la secţiile exterioare au fost alocate fonduri pentru achiziţia unei autoutilitare frigorifice în valoare de 79.000 lei. Cea mai importantă investiţie o reprezintă computerul tomograf, în valoare de 1.600.000 lei. În urma transferului de capital către Municipiul Sebeş, susţinerea de la bugetul local pentru investiţia computer tomograf este de 22,6% din valoarea totală a aparaturii achiziţionate.

Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor susţine, conform programului său de suport pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate publică, necesitatea unor investiţii majore în infrastructura de sănătate locală, în special nevoia construirii unui corp nou de spital, care să găzduiască, în primul rând un compartiment de Primiri Urgenţe, precum şi un Ambulatoriu integrat”, precizează reprezentantul Primăriei Sebeș.

Foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Bulă 12 octombrie 2016 at 18:45

Tot așa era și la G F dorinel ordona și săndel amenda concurența …acum pdl-eprele comandă și fiul lui teo dirijează banii cu dedicație ,banii voștrii ignoranților, doar se apropie campania parlamentară ..vă mani pulează ăștia ca pe niște copii cu bomboane de lapte și miere … din 2 în 2 ani …..și vă mirați că voi sunteți tot mai săraci și tot mai prosti…

controlul 13 octombrie 2016 at 10:26

E bine sa fie dotat spitalul, ca in curind apar ranitii peste care vor cadea casele oamenilor – deja crapate pe unele strazi – datorita camioanelor supraincarcate cu lemne furate. Nimeni nu vede, sau nu vrea sa auda problema oamenilor si nimeni nu controleaza camioanele care se furiseaza ziua si mai ales noaptea, pe strazile laterale, ocolind arterele principale pe unde ar mai putea aparea (din an in paste de fapt) vreun control.

bacila arian 14 octombrie 2016 at 17:31

„Morbiditate oncologica alarmana in Sebes si Alba Iulia”-DSP ALBA.
Ce se poate face ? De unde provin imbolnavirile de cancer? Au legatura cu poluarea din Sebes ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...