Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are un nou compartiment de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială

Dragoş Suciu

Publicat

în

În  Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, pot fi abordate patologii ce necesită  intervenţii chirurgicale specifice acestei ramuri medicale.

Chirurgia Orala şi Maxilo-Facială abordează toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Este o ramură medicală cu un spectru larg, aflată la graniţa dintre chirurgia estetică (corectare cicatrici, extirpare tumori faciale, tratamentul anomaliilor dento-maxilare), chirurgia ORL (extirparea tumorilor intraorale, nazale, de la nivelul gâtului), chirurgia oncologică (variate tipuri de cancere din sfera maxilo-facială) şi neurochirurgie (traumatisme cranio-faciale).

Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se ocupă de diagnosticul şi efectuarea procedurilor chirurgicale de la nivelul ţesuturilor moi şi osoase ale feţei, gurii, precum şi cele ale dinţilor şi articulaţiilor pentru pacienţii din judeţul Alba.

Potrivit medicului, la spitalul din Alba Iulia, pacienţii se adresează cu o patologie vastă, care poate fi diferenţiată în patru ramuri:  infecţioasă, traumatică, tumorală şi malformativă.

„În ceea ce privește latura infecțioasă pot fi tratate cu succes infecţiile capului si gatului (abcese, flegmoane);  de asemenea tumorile benigne orale sau faciale îşi găsesc modalităţi de tratament în compartimentul OMF. Și tumorile maligne, pot fi diagnosticate și tratate la Alba Iulia, de altfel sunt înregistrate, în medie, 5-6 astfel de noi cazuri pe lună”, a explicat medicul Dan Chisnoiu.

Mulți dintre pacienții care necesită intervenții chirurgicale oro-maxilo-faciale de urgenţă, prezintă traumatisme, apărute, cel mai adesea, în urma unor agresiuni, dar şi în urma accidentelor rutiere, sportive, de munca, etc.

„Traumatismele sunt urgențe și trebuie tratate ca atare, de cele mai multe ori necesitând osteosinteză, care presupune reducerea şi imobilizarea  fragmentelor osoase fracturate cu ajutorul șuruburilor sau a unor plăcuțe metalice. La spitalul din Alba Iulia aceste mijloace mecanice sunt obținute în mare parte prin donație de la o clinică din Germania”, a mai explicat medicul specialist.

Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu asigură consultaţii şi în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Pacienţii care prezintă afecţiuni al cavităţii orale pot solicita medicului de familie trimitere către cabinetul de specialitate OMF, care funcţionează la parterul clădirii principale a Spitalului din Alba Iulia.

Sursa: spitalalba.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea