Rămâi conectat

Cultură Educație

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba aşteaptă banii pentru reabilitarea secţiei ATI

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Printr-un ordin de ministru, Attila Cseke a aprobat demararea Programului pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din mai multe spitale publice aflate atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii (M.S.), cât şi în cea a autorităţilor administraţiei publice locale. Încă de la începutul anului ministrul Sănătăţii a declarat că în 2011 prioritare sunt investiţiile în oncologie şi terapie intensivă. După ce peste 150 de milioane de lei au fost alocate pentru programul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară a venit rândul celor de ATI. Astfel, pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi reparaţii capitale a fost repartizată, unui număr de 41 unităţi sanitare cu paturi, suma de 27.875.000 lei. În vederea introducerii acestui program, într-o primă etapă, Ministerul Sănătăţii a solicitat unităţilor sanitare o evaluare a necesarului de lucrări a spaţiilor în care se desfăşoară activitatea secţiilor ATI. Cele mai multe fonduri au fost repartizate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (3.000.000 lei), Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu (2.000.000 lei), Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara (2.000.000 lei), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea (1.500.000 lei), Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti (1.000.000 lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (1.000.000 lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (1.000.000 lei), Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof dr. Hociotă” Bucureşti (1.000.000 lei), Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu-Mare (1.000.000 lei).
În ceea ce priveşte secţia de Terapie intensivă de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, se pare că vor veni bani şi aici. Încă de anul trecut a fost trimisă, de către cei aflaţi la conducerea unităţii spitaliceşti, o scrisoare către Ministerul Sănătăţii prin care se cereau fonduri pentru reabilitarea secţiei. „O astfel de solicitare a fost făcută încă de anul trecut. Având în vedere strategia Ministerului Sănătăţii din 2011, am reluat cererea. Practic am făcut toate demersurile necesare pentru primirea sumelor necesare modernizării şi reabilitării secţiei de ATI. Aşa cum ni s-a comunicat de către Consiliul Judeţean Alba solicitarea noastră a primit acceptul de principiu, acum aşteptăm să ne vină şi banii”, ne-a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Suma cerută Ministerului Sănătăţii pentru reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă este de 500.000 lei.
În vederea cunoaşterii permanente a stadiului în care se derulează programul, Ministerul Sănătăţii a instituit un sistem lunar de raportare, prin care unităţile sanitare, indiferent de subordonare, vor raporta rezultatele obţinute în luna anterioară, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică. Acţiunile care trebuie derulate pentru modernizarea şi reabilitarea secţiilor ATI vor fi stabilite de către spitale. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare