Spitalul Județean Alba: Majorări cu până la de 26 de ori a tarifelor pentru serviciile medicale la cerere
Astăzi, 31 iulie 2014 consilierii județeni din Alba au adoptat în unanimitate un proiect de hotărâre prin care, la solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, au fost completate şi modificate tarifele pentru serviciile medicale la cerere, în sensul introducerii/eliminării de tarife, precum şi majorarea tarifelor la investigaţiile medicale paraclinice.
Cu alte cuvinte, persoanele din județ ce nu beneficiază de calitatea de asigurat, respectiv de drepturile de asigurare medicală și care apelează la serviciile medicale oferite de Spitalul Județean Alba vor fi nevoite să plătească tarife majorate și de 26 de ori. Cea de a doua categorie la care se referă sintagma “servicii medicale la cerere” îi privește pe cei care, chiar dacă au asigurare de sănătate, nu doresc sau nu pot să aștepte până la data la care au stabilită programarea pentru investigațiile medicale făcută de către medicul de familie sau de cel specialist.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coșarcă, a explicat pentru cititorii ziarului “Unirea” că majorarea propusă și aprobată de consiliul județean este necesară pentru a se putea acoperi costurile reale ale serviciilor medicale prevăzute în anexa proiectului de hotărâre. Astfel, potrivit șefului unității sanitare, vor fi taxați cei care nu au bilet de trimitere de la medic, dar și cei care au și nu doresc să aștepte până la data la care au fost programați pentru consultația/investigația vizată.
Potrivit anexei hotărârii de consiliu județean cu vechile și noile tarife, cele mai mari creșteri, cu până la 26 de ori, se înregistrează la tratamentele care presupun intervenție chirurgicală, în topul scumpirilor situându-se un foarte solicitat tip de investigație oncologică.
De exemplu, dacă până acum, pentru “recoltarea unui produs patologic sau material pentru biopsie”, un pacient trebuia să plătească 15 lei, începând de astăzi el va fi taxat cu 400 de lei.
-pentru o “cură chirurgicală a hematomului” tariful a fost majorat de la 20 de lei, la 500 de lei
– pentru efectuare “RMN sân nativ şi cu substanţă de contrast”, tariful a fost majorat de la 550 de lei, la 630 de lei
– pentru “Uro RMN cu substanţă de contrast”, creșterea este de 200 de lei
– pentru “consultaţiile medicale la cerere” taxa a crescut de la 30 de lei la 50 de lei
– “certificate medicale prenupţiale se vor taxa astfel: V.D.R.L., majorat de la 5 lei la 6 lei, examenul psihologic de la 10 lei, la 25 de lei
– pentru “Fişa medicală pentru angajare şi control periodic (examen clinic general pe aparate şi sisteme +încheierea fişei de aptitudini) tariful a crescut de la 15 lei, la 20 de lei.
– la servicii de Imunologie, pentru “Depistare Helicobacter Pylori”, taxa a crescut de la 20 de lei, la 40 de lei
Există și tarife ce rămân nemodificate, ca de exemplu “examenul EKG” care va costa în continuare 15 lei.
Puteți consulta AICI lista cu noile tarife medicale la cerere oferite de Spitalul Județean de Urgență Alba (începând cu pagina 191)
“Modificarea tarifelor practicate de Spitalul Județean de Urgenţă Alba lulia este impusă de noile condiţii de contractare care prevăd scăderea cazurilor contractate pe spitalizare continuă, astfel încât deficitul de buget al spitalului să fie acoperit din venituri obtinute din cazuri contractate pe spitalizare pe zi cât şi din venituri proprii încasate pentru serviciile medicale acordate la cerere”, se motivează în raportul de specialitate al Consiliului Județean Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 28 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii