Spitalul Judeţean Alba este pregătit pentru coplată, indiferent de forma în care va fi introdusă
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se declară pregătit din punct de vedere logistic pentru introducerea coplăţii. Chiar dacă nu se cunoaşte încă varianta în care se va introduce noua taxă pentru spitalizare, managerul unităţii medicale din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, spune că în cursul acestei săptămâni se vor face toate demersurile astfel încât la 1 martie spitalul să fie pregătit pentru alternativă.
Neclartităţile privind coplata se referă la cuantumul taxei pe care o vor plăti pacienţii. Variantele veficulat până acum sunt: 10 lei la externare, 10 lei pentri fiecare zi de spitalizare sau până la 10 lei pentru întreaga perioadă de internare. „De la 10 lei pe externare s-a ajuns la 10 lei la externare şi acum am văzut o ultimă ordonanţă care prevede o coplată de până la 10 lei, la latitudinea consiliului de administraţie. Aşteptăm să vedem până la urmă la care variantă se ajunge. Avem deja logistica şi ne pregătim pentru coplată. Mergem pe cele trei variante posibile”, a declarat Nicoleta Coşarcă.
Vor exista totuşi şi căteva categorii de persoane care vor fi scutite de la coplată. Printre acestea se numără şi internările prin serviciile de urgenţă. Astfel există posibilitatea ca, pentru a evita achitarea taxei, unii pacienţi să apeleze mai mult la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU). „Nu ştim ce va însemna introducerea coplăţii pentru urgenţă, îmi e teamă că toată această coplată va creşte presiunea în UPU”, a mai adăugat managerul general al Spitalului Judeţean Alba.
Cert este că, începând din luna martie, coplata va introdusă în sistemul medical de stat, iar astfel românii vor mai avea o cheltuială în plus în cazul în care se îmbolnăvesc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor