Rămâi conectat

Curier Județean

Spitalul Judeţean Alba este pregătit pentru coplată, indiferent de forma în care va fi introdusă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se declară pregătit din punct de vedere logistic pentru introducerea coplăţii. Chiar dacă nu se cunoaşte încă varianta în care se va introduce noua taxă pentru spitalizare, managerul unităţii medicale din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, spune că în cursul acestei săptămâni se vor face toate demersurile astfel încât la 1 martie spitalul să fie pregătit pentru alternativă.

Neclartităţile privind coplata se referă la cuantumul taxei pe care o vor plăti pacienţii. Variantele veficulat până acum sunt: 10 lei la externare, 10 lei pentri fiecare zi de spitalizare sau până la 10 lei pentru întreaga perioadă de internare. „De la 10 lei pe externare s-a ajuns la 10 lei la externare şi acum am văzut o ultimă ordonanţă care prevede o coplată de până la 10 lei, la latitudinea consiliului de administraţie. Aşteptăm să vedem până la urmă la care variantă se ajunge. Avem deja logistica şi ne pregătim pentru coplată. Mergem pe cele trei variante posibile”, a declarat Nicoleta Coşarcă.

Vor exista totuşi şi căteva categorii de persoane care vor fi scutite de la coplată. Printre acestea se numără şi internările prin serviciile de urgenţă. Astfel există posibilitatea ca, pentru a evita achitarea taxei, unii pacienţi să apeleze mai mult la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU). „Nu ştim ce va însemna introducerea coplăţii pentru urgenţă, îmi e teamă că toată această coplată va creşte presiunea în UPU”, a mai adăugat managerul general al Spitalului Judeţean Alba.

Cert este că, începând din luna martie, coplata va introdusă în sistemul medical de stat, iar astfel românii vor mai avea o cheltuială în plus în cazul în care se îmbolnăvesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea