Spitalele din Alba și-au întocmit Planul alb! În cazul unui dezastru, șase unități sanitare pot trata simultan peste 70 de pacienți
Spitalele din județul Alba și-au întocmit, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Planul alb, iar în cazul unor dezastre sau calamități, șase dintre acestea pot trata peste 70 de pacienți simultan.
Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a primit termen de întocmire a Planului alb până în 1 decembrie 2016 întrucât această unitate sanitară trebuie să-și dimensioneze capacitatea în funcție de capacitățile celorlalte spitale, potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de DSP Alba.
”În cazul declanșării Planului alb, șase spitale din Alba pot trata simultan 72 de pacienți, după cum urmează: Spitalul Municipal Blaj – 15 pacienți, Spitalul Orășenesc Câmpeni – 15 pacienți, Spitalul Orășenesc Cugir – 12 pacienți, Spitalul Municipal Aiud – 10 pacienți, Spitalul Orășenesc Abrud – 10 pacienți, Spitalul Municipal Sebeș – 10 pacienți”, potrivit DSP Alba.
Directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea, a spus că în cazul unei catastrofe, o bună organizare poate să facă diferența pentru salvarea unei vieți și este pentru prima dată când, la nivelul DSP Alba, au fost centralizate și aprobate Planurile albe ale spitalelor.
”Spitalelor li s-a solicitat întocmirea realistă a capacității de primire a victimelor. Nu ne putem permite să se întâmple o tragedie, să ne trezim la realitate și să ne organizăm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice. Toate Planurile albe au fost aprobate de către Instituția Prefectului în calitate de președinte al Comitetului Județean de Situații de Urgență. Câte un exemplar a fost transmis și ISU Alba pentru o mai bună colaborare și organizare”, a spus Alexandru Sinea.
Planul alb este planul de acțiune în cadrul spitalului pentru organizarea activității în cazul unei catastrofe, în condițiile unui aflux masiv al victimelor.
”Planul alb se activează în caz de catastrofă, dacă medicii care sunt de gardă sunt depășiți de afluxul de pacienții care au ajuns în unitățile sanitare. Legea prevede că în cazul unui accident cu victime multiple sau catastrofe, urmare a declanșării Codului roșu, directorul medical de urgență solicită directorului DSP declanșarea Planului alb al unuia sau mai multor spitale”, potrivit sursei citate.
Planul alb prevede proceduri de lucru, date de contact ale personalului medical ce urmează a fi chemat de acasă în regim de urgență, precum și activarea unor celule de criză la nivelul spitalelor.
UPU-SMURD Alba va prelua victimele Cod roșu, iar celelalte spitale alte tipuri de victime tocmai pentru a evita supraaglomerarea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice
Alegeri parlamentare 2024 | PSD și AUR, primele locuri în sondaje. Procentele înregistrate de cele două formațiuni politice Un sondaj INSCOP realizat recent în perioada 7-12 noiembrie 2024, la nivel național, arată faptul că PSD este pe primul loc în clasamentul intenției de vot pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. AUR ocupă locul doi, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate6 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii